Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Phaedra Rendezvényközpont

Az idei évben ismét ellátogatott Békéscsabára Rákász Gergely orgonaművész, aki a Phaedra Rendezvényközpontban kápráztatta el közönségét az ünnepekre hangoló, Karácsonyi Történetek című turnéja csabai állomásán.

Rákász Gergely orgonista nevét mára már az egész ország ismeri, hiszen számos tematikus koncert turnéja volt már. A karácsonyi koncertjei minden évben nagyon sikeresek. A ritka zenei tehetséggel megáldott művész évente ellátogat megyeszékhelyünkre is és újabb és újabb hangzás- és látványvilággal kápráztatja el a nagyérdeműt. Idei évben, ünnepek előtti turnéja a Karácsonyi Történetek címet viseli.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, gazdasági évnyitóján idén is megtartotta gazdaságpolitikai fórumát Békéscsabán, a Phaedra Rendezvényközpontban.

A Békés megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóját összekötötték a TOP100-as kiadvánnyal, azaz 100 legnagyobb Békés megyei vállalkozó teljesítményének elemzését rögzítő olvasmány kiadásával. A TOP 100 vállalkozás Békés megye exportjának háromnegyedét adta ki. A kiadvány szerint Békés megyében a legeredményesebb ágazatok közé a feldolgozóipar-, a mezőgazdaság-, a kereskedelem és a gépjárműjavítás, valamint a szakmai-, tudományos és műszaki tevékenység tartozott.

A Békés megyei beruházások száma az utóbbi időben jelentősen visszaesett, Orosz Tivadar szerint azonban ettől az évtől kezdve ez egy fellendülő terület lesz majd.

Rákász Gergely orgonaművész lemezbemutatóval egybekötött orgona hangversennyel készült a békéscsabai közönségnek, a művész a Phaedra Rendezvényközpontban adott adventi koncertet.

A lemezbemutató koncert során 300 év karácsonyában kalandoztunk, legalábbis, ami a zenét illeti. Rákász Gergely Liszt Ferenctől és Csajkovszkijtól is eljátszott egy-egy darabot. Az egész koncert egy nagyon erős bensőséges karácsonyi hangulatú történet volt.

A koncert mellett a művész színes látványvilággal is készült, mellyel a 21. század emberét tudja igényes módon megszólítani a klasszikus zenével. Stábunk utánajárt, hogy mit szól ehhez az idősebb korosztály, mennyire nyerte el tetszésüket, hiszen a közönség soraiban voltak olyanok is, akik már a kezdetek óta részt vesznek ezen az adventi koncerten.

Rákász Gergely az orgonahangversenyt Loidl Co Daken karácsonyi énekével kezdte, melyet a napkirálynak, XIV. Lajosnak játszottak annak idején. Rákász Gergellyel való bővebb beszélgetésünket későbbi magazinműsorunkban láthatják.

Békés megye számos települése mellett az ország más részeiből érkező szakemberek is mestervizsgát tettek a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. Az ünnepélyes átadóra Békéscsabán, a Phaedra Rendezvényközpontban került sor.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál elég nagy múltja van a mesterképzésnek. Az elmúlt 16 évben több mint ezer mesterlevet adták át. Az utóbbi években felgyorsult a képzés, ugyanis a mesterleveleknek több mint a felét 2014 után adták át. A szakemberek például autószerelő, kőműves, ács, cukrász, kozmetikus és pincér szakmákban szerezhetik meg a „mester” címet. A kamara ebben nagymértékű támogatást is nyújt.

A Békés Megyei Kormányhivatal hosszú távú stratégiájához tartozik az, hogy szervesen hozzájáruljon Békés megye felemelkedéséhez. Ezért a kormányhivatalnak nem a saját tevékenysége a fontos, hanem az, hogy segítséget tudjon nyújtani a megyében működő vállalkozásoknak és kamaráknak. Ezt négy különféle területen valósítja meg.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitót tartott február 3-án pénteken a Phaedra Rendezvényközpontban, ahol Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is beszédet mondott.

A február 3-ai Gazdasági évnyitón többek között szó volt Békés Megye lakosainak foglalkoztatásáról, a vállalkozók helyzetéről és az infrastrukturális fejlesztéseiről, illetve annak későbbi gazdasági hatásairól is. A kormány partner abban, hogy minél több támogatásban részesüljön Békés Megye és a helyi vállalkozók, hogy ezáltal megkezdődjön egy gazdasági fellendülés.