Phaedra Rendezvényközpont

Rákász Gergely orgonaművész lemezbemutatóval egybekötött orgona hangversennyel készült a békéscsabai közönségnek, a művész a Phaedra Rendezvényközpontban adott adventi koncertet.

A lemezbemutató koncert során 300 év karácsonyában kalandoztunk, legalábbis, ami a zenét illeti. Rákász Gergely Liszt Ferenctől és Csajkovszkijtól is eljátszott egy-egy darabot. Az egész koncert egy nagyon erős bensőséges karácsonyi hangulatú történet volt.

A koncert mellett a művész színes látványvilággal is készült, mellyel a 21. század emberét tudja igényes módon megszólítani a klasszikus zenével. Stábunk utánajárt, hogy mit szól ehhez az idősebb korosztály, mennyire nyerte el tetszésüket, hiszen a közönség soraiban voltak olyanok is, akik már a kezdetek óta részt vesznek ezen az adventi koncerten.

Rákász Gergely az orgonahangversenyt Loidl Co Daken karácsonyi énekével kezdte, melyet a napkirálynak, XIV. Lajosnak játszottak annak idején. Rákász Gergellyel való bővebb beszélgetésünket későbbi magazinműsorunkban láthatják.

Békés megye számos települése mellett az ország más részeiből érkező szakemberek is mestervizsgát tettek a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. Az ünnepélyes átadóra Békéscsabán, a Phaedra Rendezvényközpontban került sor.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál elég nagy múltja van a mesterképzésnek. Az elmúlt 16 évben több mint ezer mesterlevet adták át. Az utóbbi években felgyorsult a képzés, ugyanis a mesterleveleknek több mint a felét 2014 után adták át. A szakemberek például autószerelő, kőműves, ács, cukrász, kozmetikus és pincér szakmákban szerezhetik meg a „mester” címet. A kamara ebben nagymértékű támogatást is nyújt.

A Békés Megyei Kormányhivatal hosszú távú stratégiájához tartozik az, hogy szervesen hozzájáruljon Békés megye felemelkedéséhez. Ezért a kormányhivatalnak nem a saját tevékenysége a fontos, hanem az, hogy segítséget tudjon nyújtani a megyében működő vállalkozásoknak és kamaráknak. Ezt négy különféle területen valósítja meg.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitót tartott február 3-án pénteken a Phaedra Rendezvényközpontban, ahol Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is beszédet mondott.

A február 3-ai Gazdasági évnyitón többek között szó volt Békés Megye lakosainak foglalkoztatásáról, a vállalkozók helyzetéről és az infrastrukturális fejlesztéseiről, illetve annak későbbi gazdasági hatásairól is. A kormány partner abban, hogy minél több támogatásban részesüljön Békés Megye és a helyi vállalkozók, hogy ezáltal megkezdődjön egy gazdasági fellendülés.