HISZEK Benned Sport

A HISZEK BENNED Sport Program részeként megvalósuló “Sportolj együtt olimpikonokkal!” elnevezésű rendezvény célja az, hogy a sikeres sportolók népszerűsítsék sportágukat a fiatalok között. Az elmúlt napokban számos, híres sportoló járt Békéscsabán, többek közt Márton Anita és Fodor Rajmund is.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Márton Anita súlylökőnek köszönhetően megszületett Magyarország első atlétikai világbajnoki címe. A birminghami fedett pályás világbajnokság után alig pár nappal Márton Anita két békéscsabai iskolába is ellátogatott edzőjével, Eperjesi Lászlóval. A diákok tapsviharral köszöntötték a Békéscsabai Atlétikai Klub világbajnokát. Anita megmutatta azt a technikát, mellyel sikereit elérte, később pedig a nebulók is kipróbálhatták, mit tudnak.

A fiatalok tömött sorokban álltak az autogramokért és büszkén zsebelték be a világbajnok aláírását tartalmazó kártyát. Anitánál nincs megállás. Az élménybeszámoló után már utazott is tovább Portugáliába, a hétvégi Dobó Európa Kupára. Egy másik élsportoló, Fodor Rajmund is városunkban járt.

A Hiszek Benned Sport Program második elemeként a 70-es és 80-as évek világhírű asztaliteniszezője, Jónyer István látogatott el a Gerlai Általános Iskolába. A négyszeres Világ- és Európa-bajnok klasszis arra is vállalkozott, hogy ütőt fogjon és a gyerekekkel játsszon.

Az intézmény az iskolában működő sportcsoportok alapján választotta ki azokat a neves sportolókat, akik ellátogatnak hozzájuk például a labdarúgás, az atlétika és az asztalitenisz képviseletében. A program keretében a tavalyi évben Növényi Norbert tette tiszteletét az iskolában, a program idei évi második elemeként pedig Jónyer István négyszeres Világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező látogatott el a Gerlai Általános Iskolába.

A 70-es és 80-as évek világhírű asztaliteniszezője arra is vállalkozott, hogy ütőt fogjon és a gyerekekkel is játsszon. A közös játék közben egy-egy tehetségre is felfigyelt a neves sportoló.

A gyerekek nagyon élvezték a közös játékot a világklasszis sportolóval, aki közben néhány tanáccsal is ellátta őket a diákok a nagy örömére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága 2016 őszén pályázatot hirdetett a megyei jogú városok részére "HISZEK Benned Sport program" elnevezéssel, melyet Békéscsaba városa sikeresen el is nyert.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata négy program megvalósítására nyert 100%-os intenzitású támogatást 5.800.000,- Ft értékben. A város vezetése fontosnak tartja az ilyen jellegű rendezvényeket, mivel többek között, ilyen eszközöket megragadva tudják megmozgatni a város lakosait.

- 2016 őszén láttuk azt a pályázatot, amit az emberi erőforrások minisztériuma hirdetett meg, HISZEK benned címmel indult el ez a pályázat. Az önkormányzat sikeresen pályázott és közel 6 millió forintot nyertünk el különböző olyan programokkal, amely a civil lakossághoz szól és igyekszik felkelteni a testedzésre a mozgás iránti szeretetre a kedvet. – mondta el Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere