Békés Megyei Iparkamara

A megyei vállalkozások részére szervezett  tájékoztatót a Békés Megyei Iparkamara annak érdekében, hogy a cégek képviselői információkat szerezzenek a 2018-as adóváltozásokkal kapcsolatban.

A nyugati országok között több olyan nemzet is van, ahol az adóhivatalok a legjobban kedvelt hivatali szervek az állampolgárok körében. Magyarországon nem ez a jellemző, ezért a NAV 2016-ban úgy döntött, hogy komoly változásokat eszközöl a hivatal felfogásában.

Ez a tendencia a számokból is jól látszik, ugyanis 2017-ben országos szinten 609 milliárd forinttal több adót sikerült realizálnia a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak, mint a korábbi évben. A tájékoztatón Dr. Kovács Tamás rövid tájékoztatója után, Dr. Ráfi Péter, a NAV Békés Megyei ügyfélkapcsolati osztályának vezetője és Nagyné Sztán Ilona ügyfélkapcsolati sajtóreferens az aktuális adóváltozásokról tartott előadást.

Békés Megyében 2000 óta lehet önkéntes tagságot vállalni a Kereskedelmi és Iparkamarában, ahol a kezdetek óta figyeltek arra, hogy a tagságnak bizonyos szolgáltatásokat nyújtsanak. 2012 óta ezt már kötelező. Az egyik ilyen szolgáltatás a tanácsadás melyet heti rendszerességel tartanak.

5 különböző témában lehet segítséget kérni a szakemberektől, illetve a külső szakértőktől. Munkavédelmi, fogyasztóvédelmi, számviteli és adóval kapcsolatos, illetve jogi és adatvédelmi kérdésekkel lehet felkeresni az iparkamarát.

A meglévő szolgáltatásról és a tanácsadások pontos időpontjáról a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján lehet tájékozódni.