Biztonságos közlekedés gyermekszemmel

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság 25. alkalommal hirdette meg a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatot. Idén 473 pályamunkát értékelt a zsűri.

A Békés megyei Baleset-megelőzési Bizottság idén is csatlakozott Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság által kiírt rajzpályázathoz. A legjobb, legötletesebb alkotásokból a Békéscsabai Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága kiállítást rendezett, melynek megnyitóján díjazták a rajzok készítőit. A pályázat részleteiről Kutyik Margit rendőrhadnagy tájékoztatotta a Csaba Tv-t.

A rajzokat a gyerekek bármilyen technikával elkészíthették. Lehetett festeni, ceruzával vagy zsírkrétával rajzolni, illetve ragasztani is. A pályázatra ötletesnél-ötletesebb rajzok érkeztek.

A beérkezett pályamunkák alapján látszik, hogy a gyermekek érdeklődnek a közlekedés iránt és ismerik a biztonságos közlekedés legfontosabb szabályait. A rajzok zsűrizésének egy fő szempontja volt.

A Békés Megyei Könyvtár már nem az első alkalommal ad otthont a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című kiállításnak.  24. alkalommal hirdette meg a Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság a rajzpályázatot, melyre 605 db rajz érkezett. A műveket három kategóriában zsűrizték.

 

A pályázat témája a biztonságos közlekedés volt, viszont, hogy a gyerekekhez közelebb hozzák a témát, ezért új témakörként megjelent a kedvenc mesefigura járművének lerajzolása. Emellett a tavalyi év témájában is készíthettek alkotásokat. Ezeken a rajzokon az jelenik meg, hogy az állatok viselkedése és kinézete miként függhet össze a közlekedéssel. A rajzok különböző technikákkal készültek, megtalálhatók voltak ceruzával, filccel és zsírkrétával készült képek is.

 

A pályázat célja az volt, hogy a gyerekek foglalkozzanak a közlekedéssel és baleseti okokkal, figyelmeztetésekkel. A kiállítást az érdeklődők március 24-ig tekinthetik meg a Békés Megyei Könyvtárban.