Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Mini Magyarország Makettpark

Új résszel bővült Szarvason a Mini Magyarország Makettpark. A látogatók az új épületekkel együtt összesen már 73 makettet csodálhatnak meg.

A történelmi Magyarország- és egyben a Kárpát-medence mértani közepén, Szarvason, hazánk egyetlen interaktív makettparkjában megelevenedik történelmünk. Közel száz épület, vasút- és hajómakett minden apró részletében kidolgozott mása megtalálható itt. Az ország legnagyobb arborétumában felépített makettparkban a látogatók a többi között olyan építészeti mesterművek kicsinyített másaival találkozhatnak, mint a Gyulai vár, a Szegedi Dóm, vagy a Kaposvári Csíky Gergely Színház. Az épületek listája az idei évtől tovább bővült.

A Mini Mozdonyok Nagy Napja volt a Mini Magyarország Makettparkban Szarvason. A Vasutas nap alkalmával évről-évre egyre több különlegesség várja a vonatok és a vasútmodellek rajongóit.

A Szarvasi Arborétum területén található a Mini Magyarország Makettpark. A Kárpát-Medence és a történelmi Magyarország mértani középpontjában található park hazánk történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. Az ország egyetlen interaktív makettparkjában néhány óra alatt az egész országot, sőt a határon túli területeket is bebarangolhatjuk. Magyarország és Erdély épített csodái minden apró részletének kidolgozott mása megtalálható itt. A makettpark minden évben csatlakozik a Vasutasnaphoz, melyen egyre több különlegesség várja a vonatok és a vasútmodellek rajongóit.

500 négyzetméter új területen 16 új, Észak-Erdély, Kárpátalja és Magyarország történelmileg és építészetileg jelentős épületeinek kicsinyített másával bővült a szarvasi Mini Magyarország Makettpark.

A park legnépszerűbb attrakciói azok az interaktív elemek, melyek működtetésébe a látogatók csupán egy gombnyomással be is kapcsolódhatnak. Az új területen a vasúthálózat bővítése, illetve korhű szerelvények teremtenek megújult interaktív lehetőségeket.

Népszerűségük miatt, az interaktív látványosságok aprólékos és pontos kivitelezése különösen fontos.

A Mini Magyarország Makettparkban folyamatosak a fejlesztések, így a működtetők remélik, hogy a jövőben további új, történelmi, kulturális és építészeti értékeket közvetítő látványosságokkal bővülhet majd a park.