Fotó

13 évvel ezelőtt született meg egy együttműködés a békéscsabai Márvány Fotóműhely és az Aradi Fotóklub között. Minden év júniusában a Márvány Fotóműhely bemutatja Aradon legjobb alkotásait, szeptemberben pedig az Aradi Fotóklub látogat el Békéscsabára, hogy ők is megismertessék műveiket az itteni közönséggel.

 

Az Aradi Fotóklub már 13. alkalommal tart tárlatot a Lencsési Közösségi Házban. Ez alkalommal egy klub-kollekcióval készültek, melyben inkább a természetfotók dominálnak, a portré és emberábrázolással szemben. Júniusban a Márvány fotóműhely is egy hasonló összeállítást mutatott be Aradon. Vezetőjük, Katona Péter kitért arra is, miért fontos a klubok közti együttműködés.

Az Aradi fotóklub elnöke is fontosnak tartja a közös programokat, fotózásokat és kiállításokat, mivel ezek által egymástól is tanulhat, valamint tapasztalatokat is cserélhet a két közösség.

 

Az aradi művészek kiállítása szeptember 22-ig tekinthető meg hétköznapokon Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban.

Címkék:

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-György Albert Szakgimnázium és Kollégiuma iparművészeti tagozatos diákjainak fotóiból nyílt kiállítás a Békés Megyei Könyvtárban.

Már nem először ad otthont a Lencsési Közösségi ház a ”Csak tiszta forrásból…” című fotókiállításnak, melynek megnyitójára és díjkiosztó ünnepségére, március 15-én került sor. A pályázatra 547 kép érkezett be 114 alkotótól. Az teszi egyedivé a pályázatot, hogy kikötésként szabták, hogy csak fekete-fehér alkotásokkal lehet pályázni.

A szakmai zsűri több alkotást is díjazott, emellett különdíjakat is kiosztottak. Az első díjat Forgács István nyerte a Sirály című alkotásával. Azokat a képeket, melyek nem kerültek be a legjobb 50 közé, visszaküldték a készítőjének, a döntőbe jutott képek pedig a kiállítás után kerülnek vissza az alkotókhoz.

A 15. „Csak tiszta forrásból…” fotópályázat közönségdíjáért még folyik a küzdelem. A helyszínen bárki szavazhat az általa legjobbnak ítélt képre. A kiállítást április 14-ig tekinthető meg a Lencsési Közösségi Ház nagytermében.

Címkék: