Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Kecskeméti Gábor Kulturális Központ

Dél-alföldi Regionális Amatőr Színjátszó Találkozót szervezett a Mentálhigiénés Egyesület a pszichiátriai és szenvedélybetegséggel, a fogyatékossággal élők, valamint idős csapatok részvételével Békésen, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.

Az egyesület hagyományteremtő szándékkal hívta életre a „Játék-Szín” elnevezésű programot, amely a fellépő csapatok barátságos hangulatú megmérettetése és versenye is egyben.

A rendezvényen összesen 12 csapat vett részt. Az amatőr színjátszó találkozóra bármilyen produkcióval készülhettek a résztvevők. A mentálhigiénés egyesület egy különleges műsorral rukkolt elő a közönségnek.

A csapat több tagja zenés családból származik, így nem volt kérdés, hogy milyen produkciót adnak elő, hiszen ebben érzik jól magukat. Antoni Zsolt például kisgyermek kora óta kannázik, melyből stábunknak is tartott egy kis bemutatót.

Nem pályázati forrásból, ösztönző támogatásból új EEG készüléket vásárolt a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő. A készülék bemutatása alkalmával bejelentették az gyógyászati intézmény és a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ energetikai fejlesztési terveit is.

2017. decemberben a Békés Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő az egészségügy működtetőjétől, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől ösztönző támogatás cím alatt 9,8 millió Ft összeget kapott arra a célra, hogy a betegellátás szempontjából fontos fejlesztésbe beruházzon. Az orvos eszközök közül, amire feltétlenül szükség volt a neurológián az a 38 csatornás EEG készülék volt, melynek beszerzése 4.198.000 Ft értékben valósult meg.

Az EEG készülék cseréje már elengedhetetlen volt a rendelőben, hiszen a korábbi 20 éves készülék már nem működött megfelelően.

A gyógyászati központban hamarosan energetikai fejlesztés is megvalósul és ugyan ez elmondható a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központról is.

10 darab 5 fős csapat mérkőzött meg egymással szombaton, Békésen a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban League of Legends bajnokságon.

Az E-sport rendezvényre Békés megye egész területéről érkeztek kezdő és veterán játékosok, hogy hazavihessék a külön erre az alkalomra készített kupákat és érmeket, valamint a győzteseknek járó további értékes nyereményeket. Továbbá a szervezést biztosító Time2Ace csapata más különlegességgel is készült a látogatók és a versenyzők számára egyaránt.

A versenyen résztvevő csapatoknak lehetőségük volt arra, hogy a lejátszott mérkőzésüket két, az E-sportban jártas és profi szinten is elismert játékos és menedzser elemezze ki. Így a játékosok olyan ismeretekkel és élményekkel gazdagodhattak a játékkal kapcsolatban, ami mind Békés megyében és az országban is egyedülállónak számít. Ezen felül pedig a versenyt élőben lehetett követni interneten, ahol a közvetítést két profi kommentátor tette színesebbé a nézők számára.

Lakossági fórumot tartottak Békésen a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban a Nemzeti Konzultációról. A fórumon Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter tartott előadást.

Megtelt Békésen a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ Kápolna terme, ahol Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Dankó Béla országgyűlési képviselő tartott lakossági fórumot. A fórum témája a Nemzeti Konzultáció volt.

A kormány szerint a Soros-terv azt tartalmazza, hogy Európa évente fogadjon be egymillió menekültet, emellett pedig kapjanak több millió forintos állami támogatást.

A konzultációs kérdőívek kézbesítése már megtörtént, melyet már több mint 1 millióan vissza is küldtek.

A kitüntetést a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, valamint Békés Város önkormányzata közösen hozta létre azzal a céllal, hogy elismerésben részesítsék az egészségügyben és szociális területeken dolgozó személyek példaértékű munkáját és életpályáját. Az idei ünnepségen ketten vehették át a megtisztelő címet. A díj nevének meghatározása nem volt egyszerű feladat, de végül megtalálták a megfelelő nevet, ami kellően körülírja mindazt, amit a kitüntetés jelképez.

A díjak átadása előtt mindkét díjazott életpályájába betekintést nyerhettek a jelenlévők. Megtudhatták, hogy mind magánéletükben, mind pedig munkájukban jó példával jártak el eddigi életük során. A díjazottak, Rónainé Balázs Katalint pszichiátriai szakgondozó és mentálhigiénikus, valamint Dr. Tamási Adrienn gyermekorvos volt.

Az esemény jó hangulatban telt, az estét különböző zenés produkciók, valamint a pszichológiához és egészségügyhöz illő humorosabb hangvételű rövid előadások színesítették. 

Még november végén hirdetett kreatív, színdarab írói pályázatot Békés Város Önkormányzata és a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ. A kiírásra számos pályamű érkezett, melyeknek értékelését már megkezdte a szakmai zsűri.

A kreatív pályázat kiírását a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ aulája inspirálta, hiszen az íróknak az épület egyedi belsőépítészeti megoldásait figyelembe véve kellett színdarabokat alkotni.

- Ennek az épületnek a belső berendezése, a tér szerkezet, az abszolút inspiráló, tehát itt minden olyan belsőépítészeti bravúr látható, ami egy ilyen modern épületben lehetséges – hidak, erkélyek, ilyen átjáró, olyan csigalépcső, kisebb színpad, rácsos háttér egyebek, ami véleményem szerint, ha valakinek jó a fantáziája, akkor tud rá írni egy darabot. Természetesen ez csak a háttér, a darabnak a tartalom adja a lényeget. – mondta el Izsó Gábor, Békés Város polgármestere