Kecskeméti Gábor Kulturális Központ

Nem pályázati forrásból, ösztönző támogatásból új EEG készüléket vásárolt a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő. A készülék bemutatása alkalmával bejelentették az gyógyászati intézmény és a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ energetikai fejlesztési terveit is.

2017. decemberben a Békés Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő az egészségügy működtetőjétől, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől ösztönző támogatás cím alatt 9,8 millió Ft összeget kapott arra a célra, hogy a betegellátás szempontjából fontos fejlesztésbe beruházzon. Az orvos eszközök közül, amire feltétlenül szükség volt a neurológián az a 38 csatornás EEG készülék volt, melynek beszerzése 4.198.000 Ft értékben valósult meg.

Az EEG készülék cseréje már elengedhetetlen volt a rendelőben, hiszen a korábbi 20 éves készülék már nem működött megfelelően.

A gyógyászati központban hamarosan energetikai fejlesztés is megvalósul és ugyan ez elmondható a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központról is.

10 darab 5 fős csapat mérkőzött meg egymással szombaton, Békésen a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban League of Legends bajnokságon.

Az E-sport rendezvényre Békés megye egész területéről érkeztek kezdő és veterán játékosok, hogy hazavihessék a külön erre az alkalomra készített kupákat és érmeket, valamint a győzteseknek járó további értékes nyereményeket. Továbbá a szervezést biztosító Time2Ace csapata más különlegességgel is készült a látogatók és a versenyzők számára egyaránt.

A versenyen résztvevő csapatoknak lehetőségük volt arra, hogy a lejátszott mérkőzésüket két, az E-sportban jártas és profi szinten is elismert játékos és menedzser elemezze ki. Így a játékosok olyan ismeretekkel és élményekkel gazdagodhattak a játékkal kapcsolatban, ami mind Békés megyében és az országban is egyedülállónak számít. Ezen felül pedig a versenyt élőben lehetett követni interneten, ahol a közvetítést két profi kommentátor tette színesebbé a nézők számára.

Lakossági fórumot tartottak Békésen a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban a Nemzeti Konzultációról. A fórumon Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter tartott előadást.

Megtelt Békésen a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ Kápolna terme, ahol Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Dankó Béla országgyűlési képviselő tartott lakossági fórumot. A fórum témája a Nemzeti Konzultáció volt.

A kormány szerint a Soros-terv azt tartalmazza, hogy Európa évente fogadjon be egymillió menekültet, emellett pedig kapjanak több millió forintos állami támogatást.

A konzultációs kérdőívek kézbesítése már megtörtént, melyet már több mint 1 millióan vissza is küldtek.

A kitüntetést a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, valamint Békés Város önkormányzata közösen hozta létre azzal a céllal, hogy elismerésben részesítsék az egészségügyben és szociális területeken dolgozó személyek példaértékű munkáját és életpályáját. Az idei ünnepségen ketten vehették át a megtisztelő címet. A díj nevének meghatározása nem volt egyszerű feladat, de végül megtalálták a megfelelő nevet, ami kellően körülírja mindazt, amit a kitüntetés jelképez.

A díjak átadása előtt mindkét díjazott életpályájába betekintést nyerhettek a jelenlévők. Megtudhatták, hogy mind magánéletükben, mind pedig munkájukban jó példával jártak el eddigi életük során. A díjazottak, Rónainé Balázs Katalint pszichiátriai szakgondozó és mentálhigiénikus, valamint Dr. Tamási Adrienn gyermekorvos volt.

Az esemény jó hangulatban telt, az estét különböző zenés produkciók, valamint a pszichológiához és egészségügyhöz illő humorosabb hangvételű rövid előadások színesítették. 

Még november végén hirdetett kreatív, színdarab írói pályázatot Békés Város Önkormányzata és a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ. A kiírásra számos pályamű érkezett, melyeknek értékelését már megkezdte a szakmai zsűri.

A kreatív pályázat kiírását a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ aulája inspirálta, hiszen az íróknak az épület egyedi belsőépítészeti megoldásait figyelembe véve kellett színdarabokat alkotni.

- Ennek az épületnek a belső berendezése, a tér szerkezet, az abszolút inspiráló, tehát itt minden olyan belsőépítészeti bravúr látható, ami egy ilyen modern épületben lehetséges – hidak, erkélyek, ilyen átjáró, olyan csigalépcső, kisebb színpad, rácsos háttér egyebek, ami véleményem szerint, ha valakinek jó a fantáziája, akkor tud rá írni egy darabot. Természetesen ez csak a háttér, a darabnak a tartalom adja a lényeget. – mondta el Izsó Gábor, Békés Város polgármestere