Békés Megyei Hírlap

Idén is kiadták a Békés Megyei Hírlap olvasói által beküldött, legjobb receptekből álló szakácskönyvet. A 2017-es könyv címe Hungarikumok helyi ízei olvasóinktól.

Az idei szakácskönyvet is a Békés Megyei Hírlap olvasói által beküldött receptek alkotják. 2017-ben olyan ételeket várt a zsűri melyek Hungarikum alapanyagokból készültek a helyiek ízlése alapján. A rengeteg beküldött recept közül a legjobbnak ítélt 11-et választotta ki a Prohászka Béla Venesz díjas mesterszakács által vezetett zsűri.

A szervezők a receptek között egy külön versenyt is hirdettek, melyet az orosházi Szabó Gáborné nyert tepsis krumplival. A boldog győztes a díjátadó után stábunknak elárulta, hogy a tepsis krumpli eredeti családi receptjét még az anyósától tanulta és csak néhány módosítást eszközölt a receptversenyre.

A 2017-es szakácskönyv a szakértők szerint azért nagyon jó, mert az ételek könnyen elkészíthetőek mindenki számára ismert alapanyagokból készülnek és sokszor - akár generációkon átívelően- kipróbáltak.

Megkezdődött a négynapos IV. Bábos Drámaíró Verseny, melynek témáit idén a Békés Megyei Hírlap 10 cikke közül húzták ki. A rendezvény első napja a Fővárosi Nagycirkusz artistáinak előadásaival és Rokodál zenekar koncertjével kezdődött.

Idén a Békésmegyei Hírlap 10 cikke közül húzhattak témát az írók és egy éjszaka állt rendelkezésükre, hogy megírják az ehhez kapcsolódó drámát. A következő napokban kezdődnek a próbák, amelyeket mindenki megtekinthet. Lenkefi Zoltán igazgatót kérdeztük az idei verseny felépítéséről.

- 8 órakor kezdjük összesorsolni majd a csoportokat a rendezőkkel, illetve a rendezőket a darabokkal így kapunk 3 csoportot 3 különálló darabbal és ők elkezdenek dolgozni és tulajdonképpen vasárnap délután 3 óráig munkálkodnak, azon hogy 3 nagyon jó előadás szülessen és 3 órakor elkezdjük a bemutatókat és 3 előadást láthatnak majd itt a közönség az Ibsen Házban – mondta el Lenkefi Zoltán, a Napsugár Bábszínház igazgatója