Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Becsei József

Második alkalommal rendezte meg közéleti szalonját a SZIE. A mostani előadás egy különleges alkalom volt, hiszen Becsei  professzor a közelmúltban ünnepelte 80-ik születésnapját.

Az előadás előtti laudációkkal a 80 éves Becsei Józsefet köszöntötték, majd Gurzó Imre főiskolai tanár mutatta be a professzor életútját.

Becsei József előadásának két fő pontja volt. Egyrészt, hogy miért van szükség a tanyák megőrzésére, másrészt pedig, hogy a tanyák milyen átalakulásokon, változásokon mentek keresztül.

A tanyavilág, a kezdeti felemelkedő korszak után, egy pusztuláson ment át. Becsei József reményei szerint a jövőben ismét egy felfelé ívelés következik. A professzor azt is hozzátette, hogy ez már nem a magyar klasszikus tanya, hanem egy olyan szórvány település, mint amilyen szerte a világon mindenütt van. A következő Egyetemi Közéleti Szalon májusban lesz, melynek témája az Arany János balladák lesznek.