Bartus Gyula

Ősbemutatóra készül a Békéscsabai Jókai Színház. Szabó Magda születésének 100. évfordulója előtt tisztelegve mutatják be az írónő Születésnap című regényét. A teátrum a Jászai Mari-díjas Bartus Gyula rendezésében állítja színpadra a kamasztörténetet.

A könyv az 1960-as évek elején íródott, a színdarab is ezt az időszakot dolgozza fel.  A darab rendezője elmondta: nagy megtiszteltetés egy ilyen darabot feldolgoznia. A darab különlegessége, hogy több, mint harminc színész játszik benne, ami nagy kihívást jelent mind a jelmezek kitalálásánál, mind pedig a próbák összeegyeztetésénél. A mű egy 13 éves és egy 16 éves középiskolás lány közös történetét dolgozza fel.

Molnár Ferenc egyik klasszikus, ám kissé elfeledett darabját, Az üvegcipő című vígjátékot mutatja be májusban a Békéscsabai Jókai Színház. A darabot Tege Antal rendezi, a főszerepben a Jászai-díjas Bartus Gyula lesz látható.

Molnár Ferenc életrajzi ihletésű darabját, Az üvegcipőt mutatja be májusban a Békéscsabai Jókai Színház. A történet 1924-ben játszódik Budapest egyik szegényebb negyedében, ahol egy panzió lakóinak szövevényes szerelmi- és nem ritkán érdekkapcsolataiba tekinthetünk be.