Informatika

A Segítő Kezek Infokommunikációs Program segítségével jutott laptophoz 75 idős, sarkadi lakos. Az ünnepélyes átadón a számítógépeket a programért felelős miniszteri biztos adta át a meghívott nyugdíjasoknak.

75 idős, sarkadi lakos kapott informatikai eszközöket és internet hozzáférést az Idősügyi Infokommunikációs program keretében. Az erről szóló sajtótájékoztatón megjelent a polgármesteren kívül a programért felelős miniszteri biztos, Jeneiné Rubovszky Csilla, valamint Dr. Kovács József országgyűlési képviselő is, akik beszédükben kiemelték, hogy az informatikai eszközök segítenek az idős embereknek az egészségromlás megakadályozásában, valamint a rendőrséggel való közvetlen összeköttetésnek köszönhetően biztonságérzetük növelésében is.

A program célja, hogy az időseket bevezessék az internet világába. Az eszközökkel képesek lesznek tartani a kapcsolatot a családtagjaikkal, barátaikkal különböző infokommunikációs alkalmazások segítségével.

Az informatikai nap keretében az érdeklődők előadásokat hallgathattak a titkosítás történetéről és a fizikai kísérletekről, a "Fénnyel a jövőbe, a vezetékes távközlés aktuális kérdéseiről" címmel.

Az iskola és annak vezetősége fontosnak tartja, hogy Békés megyét kellő felkészültségű informatikus szakemberrel lássák el és éppen ezért szerveznek ehhez hasonló programokat, hogy így népszerűsítsék ezt a szakágat.

Az eddigi tapasztalatok szerint a szakgimnázium helyt áll ezen feltételeknek. Az informatikai napon díjazták a 3. Szűcs Sándor Emlékverseny  indulóit is, akik különböző hardware-es és szoftware-es feladatokat teljesítve értékes díjakban részesültek.