Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

vizsga

A Békéscsabai Szakképzési Centrumban rengeteg hivatás közül választhatnak a szakmát tanulni vágyók. Az egyik ilyen új képesítés az elektromos autószerelő tanfolyam, melynek vizsgájára stábunk is ellátogatott.

A XXI. század egyik közlekedési átalakulása várhatóan az lesz, amikor a robbanó motoros gépjárműveket felváltják az először hibrid-, majd teljesen elektromos autók. Ennek jelei folyamatosan mutatkoznak, hiszen egyre több ilyen típusú járművet lehet látni az utakon. Békéscsabán is több elektromos autó töltőállomást helyeztek el az utóbbi néhány évben.  Természetesen a meghibásodásokat ezen járműveknél is az autószerelők végzik, azonban az kiemelten fontos, hogy ezek a szakemberek megfelelően képzettek legyenek, ugyanis komoly-, akár halálos balesetek is történhetnek a hozzáértés hiánya miatt.

Üres az udvar Békéscsabán a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskolában, csak a végzős diákok készülődnek a Magyar nyelv és irodalom érettségire. Pontban 8 órakor kezdődött el az írásbeli számadás a tudásról.

Több változás is történt az előző évekhez képest, mint például az, hogy ezentúl a jó helyesírást jutalmazzák, nem pedig hibapontokat adnak a javításnál. Stábunk megkérdezte a tanulókat, hogy milyen volt a felkészülés, milyen hétnek néznek elébe és hogyan sikerült az érettségi.

A szóbeli vizsgák júniusban kezdődnek. A most végző középiskolások mellett még 35.500-an tesznek legalább egy vizsgatárgyból érettségi vizsgát, így ebben az időszakban összesen 108.500-an érettségiznek majd.

Elkezdődtek a szintvizsgák a Békéscsabai Szakképzési Centrum tagiskoláiban. A Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziumban és Szakközépiskolában a cukrász diákok bizonyították szakmai rátermettségüket.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 125 szakma gondozását végzi, mely magába foglalja a szintvizsgák megszervezését, azok anyagi lebonyolítását, illetve a vizsgáztatást is.
Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési osztályvezetője elmondta, a szintvizsgákon való sikeres szereplés fontos mérföldkő a diákok tanulmányai során.