Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Gyöngyösi Márton

A Jobbik országgyűlési frakcióvezető-helyettese a fórum előtt elmondta, hogy a párt egy európai polgári kezdeményezést indított el március közepén, melyhez egyéb kelet-európai országokból is csatlakoztak. A polgári kezdeményezés egy demokratikus formája annak, hogy az Európai Bizottság napirendre vegye a bérunió ügyét. Ehhez azonban 1 millió aláírást kell összegyűjtenie a csoportoknak.

A kezdeményezés az „Egyenlő munkáért egyenlő bért!” jelmondatot kapta. Gyöngyösi Márton szerint a jelentős bérkülönbségek leginkább az elmúlt 27 évben kormányzó neoliberális gazdaságpolitikát követő kormányok miatt alakultak ki.

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy a kezdeményezés nem egy rövidtávú, egyik percről a másikra megvalósítható követelés, hanem egy irány kijelölése, amelyhez a következő 5-10 évben ragaszkodni kell minden hatalmon lévő kormánynak.