Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Gyurcsány Ferenc

Békéscsabán tartott lakossági fórumot Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A Tégla Közösségi Ház csordultig megtelt, sokan voltak kíváncsiak a volt miniszterelnökre.

Az április 8-i választásokhoz közeledve minden párt megpróbál minél többet találkozni a választókkal és eljuttatni feléjük legfontosabb jövőbeli terveiket. A Csaba Tv híradójában is szinte minden nap láthatnak összeállításokat a pártok megmozdulásaival kapcsolatban. Ezúttal a Demokratikus Koalíció elnöke látogatott Békéscsabára, ahol információink szerint több mint 400-an voltak jelen a Jaminai Tégla Közösségi Házban.  Gyurcsány Ferenc stúdiónkba is ellátogatott, ahol többek között a lakossági fórumok jelentőségéről kérdeztük.

A Demokratikus Koalíció a Békés 1. számú választókerületben Nagy Huszein Tibort indítja, aki a különböző kutatások szerint egyre népszerűbb a választók körében. A DK elnöke úgy vélekedik, hogy ha sikerül a képviselőjelöltnek az elégedetlenek szavazatait összegyűjtenie, akkor győzhet a Békéscsabát is magába foglaló kerületben.

A Demokratikus Koalíció elnöke a Csabagyöngye Kulturális Központban békéscsabai tartotta fórumát, ahol arra kérte szimpatizánsait, hogy vegyenek részt a közeljövő alakításában, 2018-tól új kormánya lehessen Magyarországnak. Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor most néz szembe az első igazán komoly kihívással.

Gyurcsány Ferenc beszélt a CEU ügyéről is. Elmondta, hogy csodálkozna, ha a békéscsabaiak eddig tudták volna, hogy egyáltalán mi az a CEU. Ehhez szerinte a közelmúlt fővárosi történései kellettek. A DK elnöke arról is beszélt, hogy Orbán Viktor problémája az lehet, hogy nem tudta irányítani az egyetemet, nem tudott beleszólni az intézmény ügyeibe, mivel az egy független szervezet.

Gyurcsány Ferenc hozzátette, hogy a CEU-val kapcsolatos lépés olyan alapjogokat sért, mely Angela Merkeltől az Egyesült Államokig mindenkit szembeállít a miniszterelnökkel. A fórum előtt a DK elnöke a Csaba TV stúdiójában is járt Háttér című magazinműsorunk vendégeként. Aki lemaradt a beszélgetésről, visszanézheti weboldalunk videó tárában, Youtube csatornánkon, vagy a Csaba Televízió Facebook oldalán is.