Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Magyar Autóklub

Október 13-ig tartja nyitva kapuit a Magyar Autóklub rendezvénykamionja Békéscsabán a Szarvasi úti hiparmarket parkolójában. Az Autóklub közlekedésbiztonsági rendezvénysorozat első napján diákok vehettek részt.

Iskolásokkal indította el közlekedésbiztonsági programját a Magyar Autóklub. A gyerekek részt vehettek egy gyalogos baleset szemléltetésén, részeg szemüvegben sétálhattak és megtapasztalhatták milyen érzés egy utasnak 10 km/h-val átélnie egy ütközést.

A biztonságos közlekedésre való nevelést már 7 éves korban el kell kezdeni, ezért fontos, hogy hasonló játékos feladatokkal már ismertetve legyenek a szabályok.

A program elsősorban gyakorlatorientált, élményközpontú, mely az átélt tapasztalatokon szerzett tanulságokat próbálja beágyazni a tudatba.

Szent Kristóf napját július 25-én ünnepli a keresztény egyház. A jaminai Jézus Szíve Templom és a Magyar Autóklub közös szervezésében autószentelést tartottak ezen nap alkalmából. 

A Szakmák Éjszakáján a diákok bemutatókkal egybekötött előadásokat láthattak; többek között volt lengéscsillapító- és keréknyomás mérés is.

Az autószerelői, autóelektronikai műszerész szakma egyre inkább hiányszakmának számít. Benke Csaba, a Magyar Autóklub műszaki igazgatója szerint mindig szükség van olyan szakemberekre, akik megjavítják az autókat, hiszen ők egyre nagyobb tudást képviselnek.

A szakmai napon a műhely felszereltsége mellett a diákok egy bemutató keretében ismerhették meg a Magyar Autóklub által nyújtott szolgáltatásokat.

A bemutatók sikere garancia arra, hogy a Kemény Gábor szakgimnáziumban a Szakmák Éjszakáját a következő évben is megrendezik majd.