inkubátor

Egy újszülött kislányt hagytak a békéscsabai kórház babamentő inkubátorában. Megtalálásának napja a Fruzsina naphoz volt közel, ezért a gyermekosztály dolgozói Réthy Fruzsinának keresztelték el.

A kórház nevének megfelelően a kislány a Réthy vezetéknevet kapta, s mivel megtalálásának napja Fruzsina napjához volt közel, a gyermekosztály dolgozói Réthy Fruzsinának keresztelték el a kisgyermeket. 2006 óta ő a kilencedik újszülött, akit a kórház inkubátora révén sikerült biztonságba helyezni.

A riasztó hangjára elsőként az intézmény portása figyelt fel, ebből tudta, hogy valaki újszülöttet hagyott az inkubátorban. A portás ezután értesítette a gyermekosztály munkatársait, akik azonnal biztonságba helyezték a 2900 grammal és 49 centiméterrel született kislányt.

Újszülött csecsemőt raktak tegnap délután negyed 3 körül a békéscsabai Réthy Pál Kórház babamentő inkubátorába. A kislány néhány órás lehetett csupán és egészségesen 2,5 kilósan és 48 centivel látta meg a napvilágot. 2 hét múlva már új családjánál lehet.

A babamentő inkubátor jelzése után, a gyermekosztály orvosa és egy ápoló sietett le az intézmény elé, ahol egy egészséges kislányt találtak felöltöztetve és pongyolába csavarva.

Dr. Baji Sándor osztályvezető főorvos elmondta, hogy a körülményekből megítélve megállapították, hogy a kisbaba nemrégen születhetett, a köldökét kézzel kötötték el, még szennyezett volt. Szerencsére megfelelő, stabil az állapota a kicsinek. A megfelelő eljárást alkalmazták, jelenleg az inkubátorban van.

Címkék:

Újszülött csecsemőt raktak hétfő délután negyed három körül a békéscsabai Réthy Pál Kórház babamentő inkubátorában. 

Miután a készülék jelzett, a gyermekosztály orvosa és egy ápoló sietett le az intézmény elé, ahol egy egészséges kislányt találtak. A szokásos vizsgálatok megállapították, hogy a gyermek megtalálása előtt 1-2 órával születhetett, 2490 grammal és 48 centivel. A mai ünnep lévén, a  Pünkösdi Helga  nevet kapta. A gyermek inkubátorban van és infúziót kap, körülbelül 2 hét múlva kerülhet el a gyermekosztályról. A gyámhivatal ez idő alatt gondoskodik örökbefogadókról.