Diák

Városszerte megkezdődtek az általános iskolai ballagások. A Békéscsabai Szent László Utcai Általános Iskolában is hagyományos ballagási ünnepségen köszöntek el a végzős diákok tanáraiktól és diáktársaiktól. 

Békéscsaba, Gyula és Mezőberény rendezi idén a III. Korcsoportos Összevont Labdajáték Diákolimpia országos döntőjét. A négy napos rendezvényre 68 csapat érkezik az ország minden tájáról.

Az országos versenyeken kimagasló eredményt elért tanulóit és felkészítő tanáraikat díjazta a Békéscsabai Szakképzési Centrum. Az ünnepi eseményen tovább erősítette együttműködését a Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál tagiskolája és az Alföldvíz Zrt.

Békéscsabán már hosszú idő óta rendeznek különböző történelmi versenyeket általános iskolásoknak. Öt évvel ezelőtt a helyi történelemtanárok munkaközössége úgy döntött, hogy az átlagos, feladatlapos és történelematlaszos versenyt egy kicsit érdekesebbé és izgalmasabbá teszik a gyerekek számára.  Ebből a törekvésből alakult ki a városismereti verseny, ahol minden évben Békéscsaba egy-egy kijelölt helyszínén mérhetik össze tudásukat a fiatalok.

A versenyen felső tagozatos diákok vesznek részt - négy fős csapatokban. A feladatok minden évben az adott helyszínre vonatkoznak. Idén az 5 évvel ezelőtti első tanismereti verseny helyszínén oldhatják meg ezeket a gyerekek, a Szent István téren és annak környékén.

A versenyt több szervezet is támogatja: a Magyar Tartalékosok Szövetsége, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület, illtetve Békéscsaba város önkormányzata is.  Az eddigi évekhez hasonlóan bizonyára ezen a héten szombaton is kiváló szórakozás és remek tanulási lehetőség lesz a diákok számára a békéscsabai

városismereti verseny.