Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Lengyel László

A Pulitzer-díjas politológus, közgazdász eddigi élete során, több mint 20 könyvet írt. A legutóbbit 2016-ban adták ki, ami az Angyal karddal címet kapta. Lengyel László folyamatosan kritizálja és értékeli a politikai erőket és megfigyeli a közélet változásait. Véleménye szerint 2018-ban három téma köré csoportosul majd a pártok választási programja.  Az első a korrupcióval, a második az Európai Unióval és a szuverenitással, a harmadik pedig a szociális és területi egyenlőtlenséggel kapcsolatos problémák.

A politológus szerint a területei egyenlőtlenség ilyen radikális mértékű kialakulásában nagy szerepe volt annak, hogy a kormány az Európai Uniós forrásokat látszatberuházásokra és nem munkahelyteremtést célzó beruházásokra, illetve energetikai fejlesztésekre költötte. A politológus úgy gondolja, hogy a 2018-as kampány gyenge színvonalú és alávaló lesz, ami miatt a jövőben komoly problémákkal nézhet szembe majd a társadalom.

A korrupcióval kapcsolatban Lengyel László elmondta azt is, hogy felháborító az, hogy Mészáros Lőrincz nulla forintról az 5. leggazdagabb ember lett Magyarországon a FIDESZ-KDNP kormányzása alatt.