Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

tenyészszemle

A Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete küllemi bírálói tanfolyamot rendezett Szabadkígyóson. A Wenckheim-kastélynál egyben tenyészszemlét is tartottak, ahol a környékbeli tenyésztők ménjelöltjei mellett a szadakígyósi önkormányzat mutatta be saját állományát.

 

A több, mint 400 éves fajtát a világ számos pontján tenyésztik. A küllemi bírálat a lótenyésztésben igen fontos, hiszen a lovak testalkatából következtetni lehet, hogy később milyen területen hasznosítható az állat.

Dr. Pataki Balázs a Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesületének ügyvezető elnöke elmondta, hatalmas tradíciója van a lipicai lovak tenyésztésének. A világ számos pontján, többek között Új Zélandon, Ausztráliában, Chilében vagy éppen Észak-Amerikában is foglalkoznak vele.

A Magyar Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesülete küllemi bírálói tanfolyamot tartott Szabadkígyóson.

A küllemi bírálat a lótenyésztésben igen fontos, hiszen a lovak testalaktából következtetni lehet, hogy később milyen területen hasznosítható az állat. A Wenckheim-kastélynál egyben tenyészszemlét is tartottak. A környékbeli tenyésztők ménjelöltjei mellett a szadakígyósi tenyészet mutatta be saját kanca állományát, így közel 15 lipicai lónak az értékelése történt a hétvégén.

Szerkesztő: Balázs Anett

Operatőr: Bágy György