Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Kína

Magyarország és Kína diplomáciai kapcsolatfelvételének 70. évfordulója alkalmából utazik hamarosan Pekingbe a főként diákokból és szakoktatókból álló Békés megyei delegáció.

Közös tájékoztatót tartott a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége, a Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Békés Megyei Kormányhivatal abból az apropóból, hogy hamarosan Pekingbe utazik egy 16 főből – a többi között diákokból, szakoktatókból és gasztronómiai szakemberekből álló Békés megyei delegáció. Takács Árpád kormánymegbízott a tájékoztató elején a Békés Megyei Kormányhivatal és a másik két fél sikeres együttműködéséről számolt be, melyet a jövőben még inkább szeretnének kiterjeszteni. A mostani alkalom kitűnő lehetőség a BSZC-nek is, hiszen egy pekingi szakképzési iskolával kötnek együttműködési megállapodást, mellyel ténylegesen átlépik Európa kapuit.

Meghívást kapott a Belencéres Néptáncegyüttes Kínába, ahol a Sanghai Turisztikai Fesztiválon lépnek fel a néptáncosok.

Kínába utazik Belencéres Néptáncegyüttes. Az egyesület tagjainak lehetősége nyílt arra, hogy Magyarországot képviselve mutathassák be tánctudásukat, illetve népi hagyományainkat, melyet a Sanghai Turisztikai Fesztiválon fognak előadni. Meglepetésként érte őket a lehetőség, melyre támogatások segítségével végül sor kerülhet.

A fellépéseken kívül természetesen időt szakítanak a kultúra és a város megismerésére egyaránt. Erre fakultatív programok adnak lehetőséget, melyek során a fesztivál szervezői idegenvezetőt is biztosítanak a békési tánccsoport számára.

A testvérvárosi látogatáson a város képviselői különböző konferenciákon és gazdasági rendezvényeken is részt vehettek.

Bemutatkozó látogatást tettek Békéscsabán Kína egyik fejlődő régiója, Ninghai megye tartományi politikusai és gazdasági vezetői. A lehetséges együttműködésben mindkét fél a virágzó gazdasági kapcsolatot látja.