Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

koncertek

Gyermekprogramokkal, zenés előadásokkal és koncertekkel népszerűsítették a jazz zenét a Meseházban Békéscsabán. Az első Jazz Piknik kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó szórakozást nyújtott.

Első alkalommal rendezték meg a Jazz Pikniket Békéscsabán. Az egész napos programsorozat minden korosztály számára remek szórakozást kínált. Délelőtt a legkisebbeknek Mihályi Réka énekelt, aki magával hozta Masnit és Pocót is. A jazzdalok nemcsak az apróságok szórakoztatására és tanítására szolgáltak, a felnőtteknek is maradandó élményt jelentettek.

Később családi játszóházzal és hangszersimogatóval folytatódott a program. Itt Kepenyes Pál mutatta be a gyerekeknek a hangszerek nagy családját. A délután folyamán kiállításokat is megcsodálhattak az érdeklődők: a Jazz-fotó kiállítást, amely a Meseház Jazz Klubjának 15 éves történetét mutatta be, illetve a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent Györgyi Albert Szakgimnázium művészeti tagozatának munkáiból készült összeállítást és divatbemutatót is megtekinthették a nézők a Tóth Sándor Quartett zenei közreműködésével.

Első alkalommal rendezték meg a Békés Megyei Vadász-Horgásznapot Gyomaendrődőn. A rendezvényen többek között gasztronómiai programokkal, zenés-táncos bemutatókkal és koncertekkel várták a látogatókat.

Jó hangulatban telt az idén első alkalommal megrendezett Békés Megyei Horgásznap Gyomaendrődön. A rendezvényen a látogatók számos program közül válogathattak. A különböző bemutatók és zenés, táncos programok mellett egy gasztronómiai különlegességgel, a halkolbásszal is megismerkedhettek az érdeklődők a Magyar Halkolbász Lovagrend bemutatóján. Sípos Lászlótól, a lovagrend elnökétől megtudtuk, hogy az ételkülönlegességnek sokféle ízesítése lehet.

A Vadász-Horgásznap keretein belül megrendezték az idén 20 éves Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző Versenyt is, melyen négy kategóriában indulhattak a csapatok. Az elkészült fogások közt különböző halételeket, halászleveket kóstolhatott a zsűri. Természetesen minden csapatnak megvolt a maga különleges receptje.

Ha Szabadkígyósról van szó, akkor sokaknak az impozáns kastély jut eszébe, a nyári időszakban pedig a Kígyósi Kastélyjátékok is. A Wenckheim-kastélyban és a parkban megrendezett eseményen a kiállítások mellett koncertek és gyermekprogramok is várták a kilátogatókat.

Korhű környezetben és gyönyörű műalkotások között találták magukat azok az érdeklődők, akik kilátogattak Szabadkígyósra, a Wenckheim-kastélyba. Tizenhét éve rendezik meg a Kígyósi Kastélyjátékokat, melynek fő célja kezdetektől fogva az volt, hogy felhívja az emberek a figyelmét erre az építészeti értékre. A kastélyjátékok alkalmával számos érdekes program is várta az érdeklődőket.

A rendezvényen részt vett Várkonyi János festőművész is. Időutazás című kiállításának képei emlékeket sugároznak a művész életéből.

A kastélynap minden évben nagy élményt jelent a kilátogatóknak. A szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy ne csak a felnőttek, hanem a gyerekek is olyan programokon vehessenek részt, amitől emlékezetes marad ez a hétvége is.

Az elmúlt hétvégén rendeztek második alkalommal Motoros napot Újkígyóson. Ügyességi versenyek, koncertek és különleges motorok várták az érdeklődőket.

 

Idén is rengetegen voltak kíváncsiak az Újkígyósi Motoros napra, ahol a kilátogató vendégek - a gyorsasági motoroktól kezdve a robogón át - rengeteg különböző fajtájú és gyártási idejű motort láthattak. A gyönyörű kétkerekűek látványa mellett különböző ügyességi versenyek is szórakoztatták a nézőket.

 

Király Csaba

szervező

2. Újkígyósi Motoros Nap

 

„Jelenleg is folyik motor lassúsági verseny, felni kitartó verseny, motorblokk hajító verseny, ezen kívül felvonulás lesz 15 órakor. Este koncert, díjkiosztó és jól érzi magát mindenki. ”

 

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezték Békéscsabán a Rongyoló Fesztivált. A leginkább a fiatalokat megcélzó eseményre idén is nagyon sokan voltak kíváncsiak.