Brazília

Rió, olimpia, és két békéscsabai atléta, akik már biztosan ott lesznek Brazíliában. Őket fogadta és köszöntötte Hanó Miklós alpolgármester és dr. Ferenczi Attila tanácsnok.

Olimpikonjaink egy villásreggelivel egybekötött kötetlen beszélgetésen meséltek a Pekingi Világbajnokságon szerzett élményeikről, a felkészülésekről és arról, mit várnak az olimpiától. A város vezetése is nagyon büszke az elért eredményekre és elmondták, hogy az ifjú sportolóknak ezek a sikerek nagy motivációt adhatnak az elkövetkező évekre.

- Büszkén jelenthetem, hogy Békéscsabának van már két Riói versenyzője. Reméljük még a Laci is, el tudja érni azt az eredményt, hogy ő is ott lehessen Rióban. Úgyhogy nagy öröm ez számunkra és további sok sikert és további jó eredményeket kívánunk nekik. - mondta el Dr. Ferenczi Attila, Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka

Címkék:

36 év után tér vissza a labdarúgó-világbajnokság a dél-amerikai kontinensre, Brazíliában 32 csapat küzd meg egymással.

Legutóbb 1978-ban Argentína volt házigazda dél-amerikai országként, míg Brazília 1950-ben rendezhetett ezt megelőzően vb-t. A FIFA révén bevezetett döntés értelmében a 2010-es eseményre kizárólag afrikai, míg a 2014-esre csak dél-amerikai ország jelentkezhetett. Eleinte Brazíliának egy vetélytársa akadt Kolumbia révén, de utóbbi 2007 áprilisában visszalépett, így októberben már csak formalitás volt a házigazda bejelentése.

Brazília minden idők egyik legrosszabb vb-előkészületével hívta fel magára a figyelmet. A stadionépítések halálesetek és sztrájkok miatt folyamatosan csúsztak, de a munkálatok is késve kezdődtek meg több létesítmény esetében. A Brazília-Horvátország nyitómérkőzésnek otthont adó Sao Pauló-i Corinthians Arénában egészen a rajtig dolgoznak.

Címkék: