tradíció

Október utolsó hétvégéjén ismét az édességé lesz a főszerep Békéscsabán, hiszen negyedik alkalommal rendezik meg a már hagyományosnak mondható Tortamustrát a Munkácsy Mihály Múzeumban. Az idei év témája a tradíció.

Profi cukrászok, cukrászdák, valamint lelkes amatőrök is nevezhetnek a megmérettetésre, úgynevezett design tortákkal. A kiírásra három kategóriában lehet pályázni. A beérkezett műveket egynapos nagyszabású torta kiállításon és fesztiválon láthatja a nagyközönség, a hozzá kapcsolódó cukrászati bemutatókkal, kiállítással és vásárral együtt.

Az idei év témája a tradíció. Minden, ami régi, minden, ami hagyományos. A régi idők süteményeinek pontozásánál a zsűri számos szempontot vesz majd figyelembe.

A pénzjutalmak mellett egy különleges díj is gazdára talál majd a negyedik tortamustrán.

A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a Tortamustrán október 27-én a Munkácsy Mihály Múzeumban.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Medgyesegyházán a már tradíciónak számító Dinnyefesztivált. A szervezők idén is kitettek magukért a háromnapos rendezvényen, mely sorrendben már a 23. volt.

 

 

A dinnyeszeretők nagy örömére ebben az évben is ingyen dinnyekóstolás- és rengeteg, a dinnyéhez kapcsolódó program várta a látogatókat, akik nagy számban jelentek meg Medgyesegyházán. Az egyik ilyen az volt, amikor a dinnyetermesztés különböző fázisait mutatták be játékos feladatokon keresztül.

 

Farkas Gyula

igazgató

Medgyesegyházi Művelődési Ház és Könyvtár

 

„Dinnye evő verseny…a dinnyét.”