NKSE

Megszerezte első győzelmét a Békéscsabai Női Kézilabda csapat. Az MTK elleni hazai mérkőzésen megtört a nyeretlenségi széria és sikerült begyűjteni a csapat idénybeli első pontjait.

10, pont nélküli mérkőzés után fogadta hazai pályán az MTK csapatát a Békéscsabai Női Kézilabda csapat. A fordulót megelőzően a Vasas elleni kiesési rangadót sajnálatos módon elvesztették a lila-fehérek, majd 13-án szombaton a csapat javítani tudott és hazai győzelemmel megszerezte első pontjait az idei bajnokságban. Az év első hazai meccsén aratott győzelemmel felcsillant némi reménysugár a bent maradásra és ha ebből a sikerből erőt tudnak meríteni a csabai lányok a következő meccsekre, akkor kétség kívül megnövelhetik bentmaradási esélyeiket.

A találkozó előtt a klub- és a város vezetői egy ajándékcsomaggal köszöntötték a 35 éves jubileum alkalmából az 1982-ben ezüstérmet nyert csapat tagjait és az akkori csapat sikeredzőjét, Szabó Károlyt.

2017 januárjában indított a Békéscsabai NKSE egy programot „Szurkolj és segíts címmel”. A programban a csapat szurkolói eddig is sokat segítettek különböző rászoruló csoportokon. Ebbe a törekvésbe jól beleillik a „Szurkolók az állatkínzás ellen” mozgalom tevékenysége. A csoport az állatkínzás elleni retorziók súlyosbítását és az állatvédők határozottabb fellépését sürgeti. A kezdeményezés Budapestről indult és mára igen nagy követői bázissal rendelkezik a különböző közösségi oldalakon.

 

A Békéscsabai Női Kézilabda SE játékosai és vezetősége és tagjai is szívesen állnak ki az ügy mellett, ezért a szombati első bajnoki mérkőzés előtt több akcióval is készülnek.

 

A lelátók mellett adománygyűjtő urnákat helyeznek el, de emellett tárgyi adományokat is elfogadnak, állateledelt, takarókat, játékokat vagy bármilyen olyan eszközt, ami a felelős állattartást segíti. A klub ezeken felül minden eladott jegy árából 50 forintot felajánl az állatvédők számára.