Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Közművelődés

Közművelődési szakmai napot tartottak Békéscsabán az NMI Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatósága, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének együttműködésével.

Az NMI Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatósága, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete együttműködésével tartott megyei hatókörű közművelődési szakmai napot Békéscsabán. Az NMI Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatósága minden évben legalább kétszer szervez olyan tudásmegosztó alkalmakat, amelyeken a megyében dolgozó szakemberek információkhoz juthatnak, aktuális-, különböző témájú előadások formájában.

A rendezvényre érkező települési önkormányzatok, közművelődési intézmények, kulturális célú civil szervezetek, valamint a művelődő közösségek képviselői a nap folyamán különböző témájú előadásokat hallgathattak meg, kezdve Dr. Czank Dóra jogászéval, aki az adatvédelem fontosságát hangsúlyozta.

Az évindító értekezlet azzal a céllal jött létre, hogy a békéscsabaiak első kézből kapjanak tájékoztatást azokról a kulturális programokról, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot a diákok és a pedagógusok körében. Az önkormányzat programjait Varga Tamás, az Oktatási, Közművelődési és Sport Osztály osztályvezető-helyettese ismertette.

Ilyen kiemelt csomópontnak számít a jövő évben megrendezésre kerülő Békéscsaba újjátelepítésének 300.-, valamint várossá válásának 100. évfordulóját ünneplő eseménysorozat, melyen az iskolák közreműködésével az ifjúság is megszólításra kerül.

Az évindító értekezleten szó volt még az október elején megrendezésre kerülő 26. Garabonciás Napokról is, mely elsősorban ifjúsági rendezvény, de ennek keretében lesznek különböző kulturális programok is. Például a 30Y frontembere, Beck Zoltán tart majd egy rendhagyó irodalomórát.