Ádámok és Évák

A világ meséit vitték színre Békés megyei középiskolások és általános iskolások az idei Ádámok és Évák ünnepén április 23-án, a Jókai Színház nagyszínpadán. Idén 12 csapat lépett a színpadra, előadásukban pedig láthatók voltak egyebek mellett magyar-, cigány-, görög- és orosz népmesék is. A játék szervezője, a díszelőadás rendezője Tege Antal színművész volt.

Békés megye 10 oktatási intézményéből közel kétszáz diák csatlakozott a programhoz. A diákok szabadon választhatták meg, hogy milyen stílusban és felfogásban dolgozzák fel az általuk kiválasztott mesét. Az izgalmas, értékteremtő előadás zajos sikert aratott: igazán különleges esemény volt, hiszen minden csapat más ízlés szerint, más koncepció mentén dolgozta fel meséjét.

Az egyes csapatok pedagógusai mellett színészek és rendezők mentorálásával ősz óta készültek a premierre.

Már nyolcadik alkalommal rendezik meg az Ádámok és Évák ünnepét a Békéscsabai Jókai Színházban, melyen a középiskolások és az általános iskolák 7-8. osztályosai próbálhatják ki magukat a színház világában. Az idei évad témája a Világ Meséi lesznek.

A Szolnoki Színház ötletéből indult az Ádámok és Évák ünnepsorozat, mely az idei évben kiegészült egy új kezdeményezéssel – bevonva az általános iskola 7-8. osztályos tanulóit is. Így egyre több fiatal tanulhatja meg, hogyan kell színházat csinálni és ismerheti meg a színház belső világát.

Idén összesen 18 csapat vesz részt ezen a megmérettetésen, mely rekordnak számít a Jókai Színház életében. 6 általános iskola és 10 középiskola diákjai kezdi meg hamarosan a Világ Meséi előadás próbafolyamatát.

A színház egy-egy mentort biztosít minden csapat számára, akik havonta egyszer-kétszer ellátogatnak hozzájuk, hogy segítsék a diákok munkáját és csiszolják a készülő előadást. A bemutató április végén lesz Békéscsabai Jókai Színházban.