édesség

Október utolsó hétvégéjén ismét az édességé lesz a főszerep Békéscsabán, hiszen negyedik alkalommal rendezik meg a már hagyományosnak mondható Tortamustrát a Munkácsy Mihály Múzeumban. Az idei év témája a tradíció.

Profi cukrászok, cukrászdák, valamint lelkes amatőrök is nevezhetnek a megmérettetésre, úgynevezett design tortákkal. A kiírásra három kategóriában lehet pályázni. A beérkezett műveket egynapos nagyszabású torta kiállításon és fesztiválon láthatja a nagyközönség, a hozzá kapcsolódó cukrászati bemutatókkal, kiállítással és vásárral együtt.

Az idei év témája a tradíció. Minden, ami régi, minden, ami hagyományos. A régi idők süteményeinek pontozásánál a zsűri számos szempontot vesz majd figyelembe.

A pénzjutalmak mellett egy különleges díj is gazdára talál majd a negyedik tortamustrán.

A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a Tortamustrán október 27-én a Munkácsy Mihály Múzeumban.

Kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszú csokoládé, rövid csokoládé, minden féle csokoládé. Ameddig a szem ellátott, mindenfelé csokival találkozattak a látogatók a második Csabai Csokifesztiválon, a Csabagyöngye Kulturális Központban. A hagyományos édességek mellett különféle csokoládés finomságokkal is kínálták az érdeklődőket.

Még maga Gombóc Artúr is zavarba jött volna a Csabagyöngye Kulturális Központban megrendezett Csabai Csokifesztiválon. A számtalan különleges édesség már második alkalommal töltötte meg a helyszínt. Kovács Erika főszervező 3 éve Kecskeméten szervezett egy nagyon sikeres csokifesztivált, így elhatározta, hogy vidéki városokba is elviszi a rendezvényt.

A hagyományos táblás csokoládék mellett számos édesség-kuriózum is szerepelt. Az egyik kiállító cukrászcsalád be is avatott minket a kézi bonbonkészítés rejtelmeibe is.

Csokoládé, amerre csak a szem ellátott az első Csabai Csokifesztiválon, a Csabagyöngye Kulturális Központban. A hagyományos édességek mellett különféle csokoládés finomságokat is kínáltak az érdeklődőknek.

Kovács Erika főszervező 2 éve Kecskeméten szervezett egy nagyon sikeres csokifesztivált, és ezért elhatározta, hogy vidéki városokba is elviszi a rendezvényt és a remek csapatot.

A hagyományos táblás csokoládék mellett különféle formájú és ízű finomságokkal is várták az érdeklődőket.

Hegyekben állt a csokoládé a gyerekek nagy örömére, akiknek a nagy kedvencük a csokis eper és a különböző ízesítésű csoki golyók voltak.

A rendezvény hatalmas érdeklődést váltott ki, hiszen minden korosztály találhatott magának való édességet. A rengeteg finomság mellett volt hangszersimogató, játszóház, valamint logikai és ügyességi játékok is és mindenki csokoládékülönlegességekkel térhetett haza.