Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület

Hatalmas érdeklődés övezte az elmúlt hétvégén, megrendezett Békéscsabai Nemzetközi Kutyakiállítást. Több, mint ezer kutya és gazdája érkezett a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület által szervezett rendezvényre.

Ismét a kutyák kerültek főszerepbe március 30-a és 31-e között Pósteleken, ahol idén is kiállítást rendeztek a gazdik számára. Az esemény főszervezője a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület volt, melynek tagjai most is számos újdonsággal készültek a szép számmal érkezett kiállító gazdiknak és érdeklődőknek.

A benevezett kutyusokat mind a két nap szakmai zsűri értékelte, akik fajtánkét, nemenként és korcsoportonként is több szempontot is figyelembe vettek, mire meghozták a végső eredményt.

A kutyatenyésztők között volt olyan is, aki már a verseny első napján több elismerést hazavihetett.

A napsütéses időben természetesen jó hangulatból sem volt hiány, voltak, akik kint töltötték az egész hétvégét, és együtt főzték meg az ebédnek valót.

Hatalmas érdeklődés övezte az elmúlt hétvégén, már második alkalommal megrendezett Békéscsabai Nemzetközi Kutyakiállítást. Közel másfélezer kutya és gazdája érkezett a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület által szervezett rendezvényre.

A kétnapos eseményen összesen 12 ország képviseltette magát, köztük Németország, Csehország, Norvégia, Románia. A kiállításon több mint 1500 kutyát értékel a zsűri.

Szarvas Péter polgármester hozzátette a nagy sikerre való tekintettel a város továbbra is támogatni fogja az ehhez hasonló rangos kutyakiállítások megrendezését. A zsűri tagjainak nem volt könnyű dolguk, hiszen több mint 300 fajta ebet kellett előre meghatározott kritériumok alapján értékelniük.

Amellett, hogy rengeteg külföldi nevezett természetesen a helyi tenyésztők is bemutatták kedvenceiket. Locker Péter dobozi tenyésztő egy gyönyörű berni pásztor kutyussal érkezett a versenyre.

A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület harmadik alkalommal rendezte meg az Alföld kupát Békéscsabán. A versenyen kétfajta ágazatban mérhették össze tudásukat mind a kutyák, mind pedig gazdáik.

A versenyszámoknál a kutyának és gazdájának arra kellett figyelnie, hogy pontosan és jó hangulatban mutassák be a gyakorlatot. Nem szabad, hogy a kutya kényszerből végezze el a feladatokat. Gyakorlatilag minél látványosabb, minél nagyobb összhang van a vezető és a kutya között és minél pontosabban hajtják végre a gyakorlatot, annál nagyobb pontszámot kapnak. Az egyik versenyszám az IPO szint volt, melyen a munkakutyák mutathatták meg magukat.

A másik szint a BH kísérő kutya vizsga volt. Sipka Anita Kety nevű kutyájával indult el ezen a versenyen. Kety 8 hetes kora óta ezeket a gyakorlatokat tanulja, de azért egy-két dologban még fejlődnie kell neki és gazdájának is.