Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

eredmény

Szarvas Péter a kistérség elnöke az idei év elején kapta az első információkat a Kistérséggel kapcsolatos problémákról. A polgármester öt szakértői vizsgálatot indított el, melynek eredményeiről rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be.

Az elmúlt időszakban parázs vitát kavart, hogy a kistérségi társulásnál és a hozzá tartozó intézményekben bizonyos szempontból kifogásolható szerződéseket kötöttek. Jogi szakértő közbenjárását követően a legvitatottabb hat szerződést azonnali hatállyal megszüntették. Ezen felül a Társulási Tanács 5 szakértői vizsgálatot indított el. A szakértői vizsgálati jelentés gazdasági következményekkel járó megállapítást nem tett. Az informatikai szolgáltatásokat elemző jelentés alapján 6 szerződés tartalmának szükséges a pontosítsa. Ezen felül közbeszerzésekről és a pénzügyi szabályokról szóló ellenőrzéseket kezdeményeztek.

Romlott a magyar iskolások teljesítménye egy nemzetközi felmérés szerint. A PISA eredményei alapján tanulóink matematikából, természettudományos ismeretekből és szövegértésből is egyre rosszabb eredményeket tudnak felmutatni.   

A „Három pillangó” történetéről olvastak az evangélikus iskola elsős tanulói. Míg egyikük hangosan mesélt, a többiek magukban követik a szöveget. A gyerekek így a beszédértést és a szövegértést is megtanulják. Ennek a módszernek köszönhetően a gyerekeknek a későbbiekben sem lesz problémája a szövegértéssel, és így a PISA felméréseken is talán jobb eredményeket mutathatunk fel.

Pappné Hüttner Csilla a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Iskola munkaközösség vezetője elmondta, hogy a legfontosabb az lenne, ha az olvasóvá nevelés is elsőben, másodikban alakulna ki. Nem szabad sietni az olvasó gyermekekkel, meg kell érteni, hogy minden gyermek másképp fejlődik. Nagyon fontosnak tartja, hogy ne a beszédértés legyen az első és legfontosabb, amit megtanítanak egy kisgyermeknek, hanem a vizuális jelek jelentéshordozása.

Címkék: