Csaba Tv

Szeptember 14-én mutattuk be azt a három fős családot, akik a Csaba Tv-től kértek segítséget. Még aznap a híradó mellett a közösségi oldalunkon is láthatták nézőink a riportot. Ami utána történt azt álmunkban sem gondoltuk volna. 

Több mint negyed százada a televíziónézők szolgálatában. A Csaba Tv alapítói lassan már három évtizede tűzték ki célul a helyi értékek közvetítését, a nézők közérthető és hiteles tájékoztatását. Az első magántulajdonú, helyi televízióként indult társaság ma ünnepli 27. születésnapját.

A Csaba televízió 1991. január 15-én sugározta első adását. Akkoriban heti 3 alkalommal láthattak Híradót a nézők, amelyben a kollégák még csak felolvasták a híreket. Néhány évvel később kerültek képek a szöveg mellé.  Ahogy teltek az évek, a Csaba Televízió fokozatosan igyekezett felzárkózni az országos televíziókhoz. A kitűzött célok, amiért a televízió alapítói és tulajdonosai, Szudár László, Major Gyula, Zsilák Pál, Simándi Béla, Bede László, valamint Kőszegi Viktor létrehozták a Csaba Tv-t, ma is fontosak számunkra.

Az első CSABA TV-s adás 1991. január 27-én volt fogható a békéscsabai kábelhálózaton. A régi idők felidézésére szervezett találkozót a Csaba TV első stábja.

A videók és a médiumok ma már körbefogják életünket és egy döntés után máris a közélet szereplői lehetünk. A rendszerváltás utáni időkben viszont a televíziózás még egy új szakmának számított és egy ismeretlen világnak. Az azóta eltelt több, mint negyed évszázad bizonyítja, hogy a Csaba TV kiállta az idők próbáját, ezért egy közös esten felidézte a kezdeteket az első stáb.

A több, mint negyed évszázad óta működő Csaba TV már sok mindent maga mögött tudhat. Legtöbb emlék ezek közül szép emlékként maradt meg, de nem szabad elfelejteni, hogy annak idején közel sem ment minden olyan gördülékenyen a technikai eszközök szempontjából, mint manapság.

1992-ben birtokba vették a napjainkban is működő Teleki utcai épületet, ahol kialakították állandó stúdiójukat és innentől kezdve indult el egy rendszer a televízió életében, ami a műsorokban is megmutatkozott.

Szlovákia teljes területén fogható a Csaba Tv. Az erről szóló megállapodási szerződést ünnepélyes keretek között írta alá a Csaba Tv producere és az Antik Telecom programigazgatója.

2016. december végén kezdett ez próbaüzemmódban adást sugározni a helyi televízió Szlovákiában az Antik Telecom szlovákiai szolgáltató jóvoltából. Ezzel a Csaba Tv lett az első Magyarországi helyi televízió, amelynek műsora országosan fogható egy szomszédos országban. Szudár László a kontraktus aláírása után beszélt arról, hogy milyen műsorváltozásokkal járhat a megállapodás a közeljövőben.

Az Ipartestületek Országos Szövetsége hagyományainak megfelelően köszöntötte az írott és elektronikus sajtó képviselőit, a 25. Magyar Kézművesség Napján.

A rendezvényt Németh László, az IPOSZ elnöke nyitotta meg, majd ezt követően az újságírók köszöntése és a kitüntetések átadására került sor. A hazai kézműipar hozzájárul az ország fejlődéséhez, döntő jelleggel bír a munkahelyteremtésben, a szakképzésben és az adóbevételek megteremtésében. Az IPOSZ azért küzd, hogy az általa képviselt gazdasági erő a súlyának megfelelő mértékben vehessen részt a gazdaságpolitika alakításában - jelentette ki az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke.

Címkék:

Oldalak