Sport

Békéscsabán, az Erzsébethelyi Általános Iskola sportcsarnokában került megrendezésre a 2018 évi Békés megyei kick-box Diákbajnokság.

A verseny nem csak a megyei diákbajnokicímek eldöntésére szolgált, hanem főpróbát jelentett az egy hét múlva szintén Békéscsabán megrendezésre kerülő Kick-box Diákbajnokság Országos Döntőjére. A versenyre Hajdú-Bihar és Csongrád megyéből is érkeztek versenyzők , hiszen a verseny nyílt volt.

Az ünnepélyes megnyitókor Kucseráné Szabó Mária , az Erzsébethelyi Általános Iskola igazgatója üdvözölte a megjelenteket, jelezve azt hogy az iskolában nagy számban találhatók eredményes kick-boksz versenyzők, akiket az iskola testnevelő tanára, Debreczeni Dezső mester oktat nagy odafigyeléssel.

Csakúgy, mint az utóbbi években, a magyarországi kick-boksz utánpótlás egyik fellegvárában, Békéscsabán rendezik meg a Magyar Kick-boksz Diákbajnokságának Országos Döntőjét.

A Kick-box Diákbajnokság döntője a Magyar Kick-boksz Szövetség legrangosabb olyan versenye, ahol a versenyzők oktatási intézményüket is képviselik. A verseny egyben ranglista pontszerző,válogató verseny is az ősszel Olaszországban, Jesolo-banmegrendezésre kerülő WAKO Kadet és Junior Kick-box Világbajnokságra. Számos aktuális korosztályos Világ- és Európa-bajnok, ezüst és bronzérmes csap össze hat küzdőtéren, jó szórakozást, szép sportélményt nyújtva a nézőknek.

Természetesen az egy héttelkorábban megrendezett Békés megyei Kick-boksz diákbajnokság sokversenyzője is küzdőtérre lép.

A verseny ideje: 2018.03.25 (vasárnap) 10.30 p.

Helye: Békéscsaba, Evangélikus Gimnázium Sportcsarnoka (Békéscsaba, Luther u. 1 sz.)

21. alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Szenior Úszóverseny - Gáspár Ervin Emlékversenyt Békéscsabán, az Árpád Fürdőben. A kétnapos rendezvényen 13 versenyszámban mérettethették meg magukat sportolók.

A Békéscsabai Senior Úszó Egyesület 22 évvel a néhai elnökhelyettes, Marik László ötlete alapján alakult, akinek tiszteletére egy emlékfutamot is rendeztek a szervezők. Az egyesület által rendezett úszóverseny az egykori kiváló békéscsabai úszóedző, Gáspár Ervin nevét viseli, akiről minden évben egy emlékfutammal is megemlékeznek.

A Nemzetközi Szenior Úszóversenyen 13 versenyszámban mérettethették meg magukat a sportolók. A versenyzők között volt olyan is, aki több számban is elindult.

Csepeli Pálma már több éve részt vesz ezen a versenyen. Volt Békés Megye Legeredményesebb Sportolója, de ezen kívül még több remek eredményt is magáénak tudhat. A korábbi évekhez hasonlóan az idei versenyről sem távozott üres kézzel.

A HISZEK BENNED Sport Program részeként megvalósuló “Sportolj együtt olimpikonokkal!” elnevezésű rendezvény célja az, hogy a sikeres sportolók népszerűsítsék sportágukat a fiatalok között. Az elmúlt napokban számos, híres sportoló járt Békéscsabán, többek közt Márton Anita és Fodor Rajmund is.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Márton Anita súlylökőnek köszönhetően megszületett Magyarország első atlétikai világbajnoki címe. A birminghami fedett pályás világbajnokság után alig pár nappal Márton Anita két békéscsabai iskolába is ellátogatott edzőjével, Eperjesi Lászlóval. A diákok tapsviharral köszöntötték a Békéscsabai Atlétikai Klub világbajnokát. Anita megmutatta azt a technikát, mellyel sikereit elérte, később pedig a nebulók is kipróbálhatták, mit tudnak.

A fiatalok tömött sorokban álltak az autogramokért és büszkén zsebelték be a világbajnok aláírását tartalmazó kártyát. Anitánál nincs megállás. Az élménybeszámoló után már utazott is tovább Portugáliába, a hétvégi Dobó Európa Kupára. Egy másik élsportoló, Fodor Rajmund is városunkban járt.

E mellett azért örülhettünk a klub többi kiváló eredményének is:

Kovács Barbara olimpikon a kemény edzőtábori munkából hazaérkezve megvédte a tavalyi bajnoki címét 3000 m-es gyaloglásban.

Tábor Miklós 3000 m-en remekelt a számára egyáltalán nem előnyös szűk kanyarú pályán.

Zahorán Petra ifjúsági létére a dobogó második fokára küzdötte magát a Felnőtt Bajnokságon.

Márton Anita a lökésével (18.38) az Európai ranglista élére, és a Világ ranglista harmadik helyére ugrott, ami mindenképpen biztató a birminghami Fedettpályás Világbajnokság előtt.

Ismét szereztünk bajnoki címet Szabó Ádám révén, aki 1500 m-en jól versenyezve, jelentős fölénnyel nyerte a Magyar Bajnoki címet. Serdülőink közül többen értek el egyéni csúcsot és jó eredményt. Nadj Levente távolugrásban, Karsai Gábor 3000 m-es síkfutásban.

 

A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából Békéscsabán, az Evangélikus Sportcsarnokban és a Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában rendezte meg a Békés Megyei Diáksport Egyesület a 4. korcsoportos futsal diákolimpiai döntőt.

Az országos döntőt Dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség szakmai igazgatója nyitotta meg, aki elmondta, hogy a sorozatba nyolcszázhuszonhat csapat nevezett, ami csaknem százzal több az előző évinél. Békés megyét a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola teremlabdarúgói képviselték.

A csoportmérkőzések előtt a húsz együttest négy darab ötös csoportba osztották a szervezők. A csoportmérkőzések után kirajzolódtak a vasárnapi helyosztó mérkőzések menetrendjei. A békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata a 12. helyen végzett.

Békéscsaba városa ismételten egy országos diákolimpiai döntő házigazdája lesz.  Február másodikán 19 megyei győztes-, valamint a főváros legjobb csapata vetélkedik majd az Futsal Diákolimpia országos bajnoki címéért.

Az országos Futsal Diákolimpiai döntőben összesen 20 együttes, 19 megyei győztes, valamint a főváros legjobb csapata mérkőzik meg egymással a bajnoki címért. A mérkőzésekre két helyszínen kerül sor: a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornatermében, illetve a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban. Békés megyét a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola teremlabdarúgói képviselik.

A megyét képviselő csapatoknak először megyei szinten kellett megmérkőzniük más iskolákkal, ahonnan a legjobbak jutottak be a döntőbe. Az esemény két napos lebonyolítása miatt az ide érkező csapatoknak kollégiumi elhelyezés lesz biztosítva.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre február 4-én, vasárnap 15 óra 15 perckor kor kerül majd sor a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban.

Jégkorong fesztivált rendeztek Békéscsabán. A barátságos mérkőzéseken nem az eredmény volt a fontos, hanem az, hogy minden pályára lépő fiatal jól érezze magát.

2016 végén alakult Békéscsabán az első jégkorong csapat, Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület néven. Azóta a klub egyre népszerűbb a fiatalok körében, ezt jól mutatja a most megrendezett Csabai Jégkorong Fesztivál, melyen rengeteg fiatal gyűlt össze a barátságos megmérettetésre.

Attól függetlenül, hogy a szezon már elkezdődött, továbbra is lehetőségük van a gyerekeknek csatlakozni a farkasokhoz.

A Csabai Farkasoknál már közel negyven kis jégkorongozó kergeti a pakkot. Közülük kérdeztünk meg néhányukat, hogy miért pont ezt a sportot választották.

A férfi NB I B Piros csoportjában szombaton a Békés kosárlabdacsapata találkozott a Miskolccal. A győzelem megszerzése mind két fél számára fontos feladat volt és ennek megfelelően léptek pályára a csapatok.

Békés kosárlabdacsapata ideiglenes hazai pályán fogadta a Miskolci Egyetem Atlétikai és Futball Club csapatát Békéscsabán az Evangélikus Gimnázium Tornacsarnokában. A mérkőzés előtt a két csapat szorosan egymás mellett állt a tabellán, így az összecsapás fontos találkozónak ígérkezett. Ennek megfelelően a pályán végig presztízs hangulat uralkodott, az első kettő etapban pedig fej-fej mellett haladt egymás mellett a két csapat a pontszerzésben. A 15 perces félidőt követően a miskolciak láthatóan magasabb fokozatra kapcsoltak és remek védekezésüknek köszönhetően a Békés támadásai rendre kudarcba fulladtak. A vendéglátó gárda taktikailag már nem tudott új dolgokat mutatni és a harmadik negyedben a Miskolc már több mint 10 pontos előnyre tett szert, melyből már nem is tudtak csökkenteni a hazaiak. A mérkőzés ezzel vendégsikerrel ért véget: A Békés csapata 80:104-es végeredménnyel maradt alul.

Oldalak