Sport

Véget ért Macedóniában a Kadet és Junior Kick-box Európa-bajnokság. A csapat, közte a Békés megyei versenyzőkkel, hazatért, s az öröm és eufória időszaka után elkezdődik a verseny és a versenyzők teljesítményének elemzése, a szakmai és egyéb tanulságok levonása.

Az öröm a Magyar Kick-boksz Szövetség részérül teljesen indokolt. A magyar válogatott 37 nemzet közül a második helyen végzett az éremtáblázaton Oroszország mögött. A kiemelkedő eredmény várható volt, hiszen a korábbi évek utánpótlás Világ és Európa- bajnokságain Magyarország mindig az élmezőnyben végzett. A magyar szövetség klubjaiban túlnyomó részt az utánpótlás korosztályhoz tartozók edzenek olyan edzők keze alatt, akik a hivatalos sportedzői képesítéssel rendelkeznek. Számos klub már az óvodás korosztálytól kezdve neveli a jövő versenyzőit, nem egyszer felmenő rendszerben.

Junior 4x1500 m-es csapatunk két ifjúsági versenyzőnkkel kiegészítve, jó futással lett aranyérmes a hétvégi Váltó OB - n.

A válogatott junior Kis Lajos taktikai futással dícséretes utolsó 400 m-el adta át elsőként a váltóbotot, amit később végig megtartott a csapatunk. Másodikként Szabó Áron ifi korú válogatott versenyzőnk kemény futással vitte tovább a botot, akit követett Diószegi Dávid junior válogatott futónk, aki magához illően hosszú hajrával, s csaknem 20 m-es előnnyel váltva adta át a botot az ifi EYOF ezüstérmes Apáti Bencének. A Bencét követő Ikarus csapatának az utolsó befutója a befejező 400 m-en 2-3 méterrel megközelítette versenykőnket, aki ezt észrevette, s a csapattársai buzdítására 58 mp-es utolsó kört hajrázva, csaknem 50 m előnnyel érkezett elsőként a célba.

Eredmény: 4x1500 m váltó I. hely Kopp Békéscsabai Atlétikai Club 16:40,66

Tagjai: Kis Lajos – Szabó Áron – Diószegi Dávid – Apáti Bence

Edzőik: Tóth Sándor és Urbanikné Rosza Mária

A Kondorosi Kick-boksz Egyesület a Békés Megyei Harcművész Szövetséggel karöltve szeptember 16-án Kondoroson rendezte meg az V. Demonstrációs napot, amely egy, a harcművészeteket összefogószakmai nap.

Kondoros gondos gazdaként ad helyszínt a rendezvénynek és mint eddig mindig, most is tiszteletét tette a város vezetése és megnyitóbeszédet mondott Kozsuch Kornél alpolgármester. Beszédében megköszönte Litauszki Lászlónak a több évtizedes munkáját, amivel hozzájárult Kondoros város sportéletéhez és biztosította a megjelent karatékákat, hogy a jövőben is örömmel támogatja a mindig színvonalas harcművész eseményeket. A város szívében az ikonikus Csárda előtti füves területen 9 város 60 harcművésze sorakozott fel, ami impozáns látványt biztosított.

A megnyitóbeszédek után Litauszki László II. danos mester tartotta a minden testrészt átmozgató közös bemelegítést, nyújtást, ami elengedhetetlen minden sportolás előtt. A klubvezető számolt be a jó hangulatú szakmai napról:

Egy időben rendezték meg a serdülő CSB-t a felnőtt Csapat Bajnoksággal, ahol a fiatal versenyzőink jól szerepeltek.

30 csapat közül a leány csapatunk az előkelő 6., a fiúcsapatunk a 9. helyen végzett. Összesítésben a 9. helyen zártuk a bajnokságot.

Serdülő CSB pontszerző helyezései:

Ahogyan ez várható volt, a keddi, zsúfolt, s meglehetősen hosszúra nyúlt versenynap sokat kivett mind a versenyzőkből, m ind az edzőkből a szkopjei Kadet és Junior Kick-boksz Európa-bajnokság első napján.

Ennek ellenére a napot lezáró, éjszakai közös eligazításon a jó hangulat, és a nevetés volt a jellemző. nem csoda, ugyanis a magyar válogatott versenyzői az első napi akadályokat jól vették. A jókedvnek a Békés megyei válogatottak is részesei voltak, hiszen zömében jól vették az akadályokat. Hat mérkőzés is a mieink technikai K.O. győzelmével – 10 pont különbséggel – idő előtt ért véget.

Érdekesség- bár a legtöbb utánpótlás versenyen ez nem ritkaság – hogy a válogatott újoncok közül is nem egy érmes helyre verekedte be magát. Vagyis: nem mindig az szerzi az érmeket, akitől várják, ami nem baj. Az utánpótlás korú versenyzők formája ugyanis hektikus, még nem kész versenyzőkről van szó.

Márton Anita súlylökésben és diszkoszvetésben is diadalmaskodott vasárnap a 3. Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőjében, amelyet a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban rendeztek meg.

A súlylökésben világklasszis - olimpiai bronzérmes, vb- és Eb-ezüstérmes - versenyző fő számát 18,25 méteres eredménnyel nyerte meg, míg diszkoszvetésben 58,04-gyel bizonyult a legjobbnak.

A nőknél 10 000 méter gyaloglásban győztes újpesti Madarász Viktória 42:56.74 perces eredménnyel új országos rekordot állított fel.

Egész éves versenysorozat Döntőjét rendezték meg a hétvégén Budapesten az Ifjúsági és Junior korosztály részére.

Versenyzőink kitűnően szerepeltek, nagyon sok értékes győzelmet és helyezéseket szereztek, amivel ismét öregbítették klubunk és városunk hírnevét.

A nagy hőségben a futószámokban többnyire taktikai verseny volt. Vasárnap a csapat Budapestre menet a mikrobuszban együtt izgulta át, és élvezte végig – s örülhetett a csapat Baji Balázs versenyzőnk nagyszerű győzelmének.

Értékes eredményeink:

Junior Liga Döntő

A békéscsabai és magyar szempontból is emlékezetes Londoni VB utolsó napján Kovács Barbara gyaloglónk állt rajthoz a 20 km-es táv teljesítésére.

Ő is bravúrosan versenyzett, hiszen egyéni csúcsot ért el. Barbara új egyéni csúccsal a 27. helyen ért célba 1;32:44 ó időeredménnyel. Edzője Germán Tibor itthonról figyelte Barbara gyaloglását - aki elégedett versenyzőjével.

Barbara sem pihen, hiszen Baji Balázzsal, Bogdán Annabellával együtt Ő is hamarosan utazik a hóvégi Tajpeji ( Kína) UNIVERSIADÉRA.

Július 22-én, szombaton rendezték meg Veszprémben az 59. Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokságot.

A felnőtt versenyszámok többsége a korábbi évekhez hasonlóan a Szuper Liga  versenyrendszer keretében bonyolódott le, a legjobb magyarok mellett külföldi atléták részvételével. A szabadtéri szezon derekán több remek eredmény született. Női diszkoszvetésben, a súlylökésben olimpiai bronzérmes versenyzőnk, Márton Anita (57.52) szerezte meg az arany, gerelyhajítónk Bogdán Annabella az ezüstérmet. Kovács Miklós a 100 m előfutamából a legjobb idővel került a döntőbe, ahol a harmadik helyen ért célba.

Eredmények:

1. Márton Anita diszkoszvetés 57.52
2. Bogdán Annabella gerelyhajítás 52.32
3. Kovács Miklós 100 m 10.89

 

Mihály Réka egyéni csúcsot futott Törökországban.

Versenyzőnk, Mihály Réka a törökországi Siketlimpia 1500 m döntőjében a korábbi legjobb eredményét (5:05) megdöntve, új egyéni csúccsal (4.58.26), kitűnő versenyzéssel a 9. helyen ért célba. Csütörtökön 18:30-kor folytatja a versenyzést a 800 m előfutamával.

Oldalak