olvasók

Idén is kiadták a Békés Megyei Hírlap olvasói által beküldött, legjobb receptekből álló szakácskönyvet. A 2017-es könyv címe Hungarikumok helyi ízei olvasóinktól.

Az idei szakácskönyvet is a Békés Megyei Hírlap olvasói által beküldött receptek alkotják. 2017-ben olyan ételeket várt a zsűri melyek Hungarikum alapanyagokból készültek a helyiek ízlése alapján. A rengeteg beküldött recept közül a legjobbnak ítélt 11-et választotta ki a Prohászka Béla Venesz díjas mesterszakács által vezetett zsűri.

A szervezők a receptek között egy külön versenyt is hirdettek, melyet az orosházi Szabó Gáborné nyert tepsis krumplival. A boldog győztes a díjátadó után stábunknak elárulta, hogy a tepsis krumpli eredeti családi receptjét még az anyósától tanulta és csak néhány módosítást eszközölt a receptversenyre.

A 2017-es szakácskönyv a szakértők szerint azért nagyon jó, mert az ételek könnyen elkészíthetőek mindenki számára ismert alapanyagokból készülnek és sokszor - akár generációkon átívelően- kipróbáltak.