Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Mezőhegyesi Ménesbirtok

Együttműködési megállapodást kötött a Mezőhegyesi Ménesbirtok és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Szervezete Mezőhegyesen, melynek célja a helyi gazdálkodók és a minisztérium közötti kommunikáció javítása.

A kormány különösen nagy szerepet szán a mezőgazdaságnak a következő években, melyben komoly szerepe lehet Békés megyének, ugyanis az itteni földek kiváló minőségűek. A Békés megyei agrárium mintagazdasága lehet a jövőben a Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság. Ennek egyik fontos lépcsőfoka az a megállapodás, melyet a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. igazgatója, Pap István Tibor és Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Szervezetének elnöke írt alá Mezőhegyesen.

Vándorkiállítás nyílt Mezőkovácsházán a Mezőkovácsházi Járási Hivatalban. A kiállítás témája a Mezőhegyesi Ménesbirtok múltja és hagyománya volt.

A Mezőkovácsházi Járási Hivatal célja az, hogy az ügyintézés mellett különböző formákban bemutassák a térség hagyományait és érdekességeit. Ezt jól példázza az, hogy ez a kiállítás már a 13. a hivatalban, mely statisztikai szempontból nézve mindenképpen ideális helyszín erre, hiszen éves szinten a hivatalnokok több mint 40 ezer ügyben járnak el a dél-békési városban.  A hivatal vezetője kérdésünkre elmondta, hogy kiváló tapasztalataik vannak az eddigi tárlatokkal kapcsolatban, ugyanis az ügyfelek érdeklődőek és szívesen nézegetik a kiállított tárgyakat ügyintézéseik alkalmával. A mostani tárlat témája a Mezőhegyesi Ménesbirtok volt, mely nagyon gazdag történelemmel és tradíciókkal bír. Maga a Ménesbirtok az 1700 -as évek végén jött létre először katonai célokkal. A kiegyezés után a birtok már polgári feladatokat is kapott és a lónemesítés egyik legfontosabb helyszíne lett egész Európában.