városfejlesztés

A Modern Városok Program a szakemberek szerint egy a Békéscsaba jövőjét nagyban meghatározó fejlesztési terv. Éppen ezért az önkormányzat minél gyorsabban szeretné lehívni a fejlesztési forrásokat. A munka beigazolódni látszik, hiszen több projekt esetében már a támogatói okirat is megszületett a kormány részéről.

A tervek szerint a következő 5-10 évben több mint 90 milliárd forint érkezhet Békéscsabára. Jelen pillanatban több projekt még előkészítési fázisban van, azonban sok estben már ezen is túl van az önkormányzat, így a város több fejlesztésre is támogatói okiratot kapott.

Az említett öt projektre már forrásokat is le tudott hívni a város, a részletes tervezés is elindult, így a tervek szerint még 2018-ban a kivitelezés is elkezdődhet majd több fejlesztés esetében is.

Újabb városi fejlesztési projektet jelentett be Békéscsaba Önkormányzata legutóbbi lakossági fórumán. A rekonstrukciós tervekben 6 olyan helyszín szerepel, melyek felújításra kerülnek majd Békéscsabán.

1 milliárd forintos vissza nem térintendő támogatást nyert a „Belváros rehabilitáció III. ütem Munkácsy-negyed program. A projektet Szloszjár György vezető tervező ismertette a városháza dísztermében egy  lakossági fórum keretében.