jótékonysági bál

Ismét megrendezte a már hagyománynak számító Jótékonysági Bálját a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Alapítvány. A rendezvényből befolyt összeggel a békéscsabai szakképzést és a tehetséges diákok kibontakozását segítik.

Ötödik alkalommal rendezte meg Jótékonysági Bálját a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Alapítvány Békéscsabán. A szervezetet 26 évvel ezelőtt alapították a békés megyei vállalkozók azzal a céllal, hogy a megyei szakképzést, a hátrányos helyzetű tanulókat és a tehetségek kibontakoztatását segítsék. Ennek jegyében rendezik meg minden évben az egyre népszerűbbé váló Jótékonysági Bált is.

A bál szervezésében és lebonyolításában az alapítvány tagjai mellett a békéscsabai kereskedelmi és vendéglátóipari iskola oktatói és diákjai is részt vettek. A rendezvényen hagyományosan minden évben a diákok terítenek, főznek és sütnek szakoktatóik segítségével. Ők szolgálnak fel és ők állnak az italpultban is.

Idén is megrendezték a városi jótékonysági bált Békéscsabán. A befolyt összeget ebben az évben a hátrányos helyzetű gyerekek vakációjára fordítják majd.

Az év elején a Vízkeresztet követő időszak a báli szezon. Városunkban hagyományosan ilyenkor kerül sor a Jótékonysági Bálra. A rendezvény révén egy kapocs jön létre a támogatók, a vendégek és a hátrányos helyzetű gyermekek között – jó érzés, hogy egy nemes cél érdekében sokan képesek összefogni.

A vendégeket Falusi Mariann énekesnő előadása után Szarvas Péter polgármester köszöntötte, aki elmondta, amellett, hogy mindenki jól érzi magát, egy magasztosabb célja is van a bálnak: a segítségnyújtás.

Az ilyen események rávilágítanak arra, hogy mennyire fontos az egyéni- és társadalmi felelősségvállalás és az, hogy hogyan bánunk azokkal, akik nem megfelelő körülmények között élnek. A jótékonysági bál másik oldala természetesen az, hogy a meghívott vendégek az adakozás mellett egy jó kedélyű és szórakoztató estét töltsenek el ismerőseikkel.

Negyedik alkalommal rendezte meg a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképzési Alapítvány a már hagyománnyá vált alapítványi, jótékonysági bálját.

25 évvel ezelőtt jött létre - helyi vállalkozók közreműködésével - a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképzési Alapítvány. Négy évvel ezelőtt jött az ötlet, hogy szervezzenek egy alapítványi bált, melyet azóta minden évben megrendeznek.

Az első két alkalommal a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari tagiskolájában volt a rendezvény helyszíne, viszont a nagy érdeklődés miatt az intézmény épülete kicsinek bizonyult, így a két legutóbbi alkalommal a Csabapark adott otthont az eseménynek. A jótékonysági bál bevétele az alapítványhoz kerül, melyet 100 százalékban a kereskedelmi és vendéglátóipari iskola tanulóira fordítanak.

A rendezvény népszerűsége évről-évre nő, az alapítványi tagok elmondása szerint, vélhetően azért, mert egyre több a segítő szándékú ember.