András Napi Kolbászparádé

András Napi Kolbászparádét tartottak a Lencsési Közösségi Házban, immár 11. alkalommal. Békéscsabán, a Féja Géza téren egy fűtött sátor is várta a vendégeket asztalokkal, sörpadokkal és pódiummal berendezve.

A Lencsési lakótelepen működő intézmények és civil szervezetek tagjaiból álló csapatok 10kg húsból készítettek kolbászt. A kész termékeket zsűri értékelte, az első három helyezett pedig díjazásban részesült.

A kolbász kóstolása a Féja Géza téren felállított sátorban zajlott. A zsűri három lényeges szempont szerint értékelt: az első, hogy maga a kolbász, hogyan nézett ki, a teríték mennyire volt esztétikus, de természetesen a kolbász íze volt a legfontosabb.

A kolbászkészítés mellett kifejezetten ötletes különlegességekkel is találkozhattunk, mint például a kolbásztetős „kolbász lak” vagy a „körte fejű sündisznó”.