Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Grecsó Krisztián

Szombaton átadták a 2018-as év Bárka-díjait a Jókai Színház Sík Ferenc kamaratermében rendezett ünnepi esten, amit most Szabó T. Anna és Grecsó Krisztián írók, költők érdemeltek ki.

A Bárka folyóirat díját még 2000-ben alapították magával az egyik mostani díjazott ötletével közösen, Grecsó Krisztiánnal, aki akkor a folyóirat munkatársa volt.

Szabó T. Anna más irodalmi elfoglaltsága miatt most személyesen nem tudta átvenni a díjat, azonban Grecsó Krisztiánnak a város, mint az egyik alapító nevében maga Szarvas Péter polgármester adta át az elismerést.

A díjátadó és a Bárka tavalyi számainak értékelése és az idei első szám ismertetése mellett az esten még fiatal tehetségek is bemutatkoztak. Természetesen a nemrégiben súlyos betegségen átesett díjazottnál feltétlenül érdeklődtünk egészsége felől, hiszen itt Békéscsabán is nagyon sokan aggódtak érte.

A Krisztiánnal készült hosszabb interjúnkat és a Bárka estről készült hosszabb beszámolónkat a péntek esti Kultúrmixben láthatják majd.

Békéscsabán mutatta be legújabb könyvét Grecsó Krisztián. A „Megyek utánad” című regénye az író eddigi legszemélyesebb könyve, amelyben az olvasó megismerheti Daru életét a szerelmein keresztül.

Teljesen megtelt a Békés Megyei Könyvtár előadóterme. A sorok között a fiatalabb és az idősebb generáció is jelen volt. Nem véletlen, hiszen a „Megyek utánad” című alkotás az író első olyan könyve, amely a kamaszokat is megszólítja. A könyv első oldalán rögtön belecsöppenünk Daru életébe, aki társaival együtt egy körjáték részese. 

A játék során furcsa érzései támadnak barátjával szemben, aki lány. Az óvodás kisfiú itt találkozik először a szerelemmel és a féltékenységgel.

Grecsó Krisztián író elmondta, hogy a műben a szereplő először jön rá a saját határaira, arra, hogy kit birtokolhat és kit nem. Azért is gondolta ezt egy metaforikus jelenetet, mert ez egy olyan fajtaébredés, mint amikor a Paradicsomban Ádám és Éva észreveszik, hogy meztelenek. 

Békéscsabán mutatta be legújabb könyvét Grecsó Krisztián.

A „Megyek utánad” című regény az író eddigi legszemélyesebb műve. A könyv első oldalán rögtön belecsöppenünk Daru életébe, aki társaival együtt játszik. Az óvodás kisfiú itt találkozik először a szerelemmel és a féltékenységgel. A történet során megismerhetjük és végigkövethetjük Daru életét és fejlődését a szerelmein keresztül.

A szerző szerint ez az alkotás tükröt tart eddigi életünk és kapcsolataink előtt, rámutat, hogy miként formálódunk a szerelmeink mellett.

Szerkesztő: Tar Hajnalka

Operatőr: Pozojevich Miklós