Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

házi kedvenc

A nyári időszakban nagyon fontos, hogy odafigyeljünk házi kedvenceinkre is. A nagy hőségben mindig legyen friss tiszta vizük és árnyékos hűvös fekhelyük.

Békéscsabán jelenleg két állatmenhely üzemel. Stábunk ellátogatott az egyik ilyen helyre, ahol jelenleg 95 gazdátlan eb él. A menhely vezetője Bencsik Tiborné, aki másfél éve létesítette az állatvédő egyesületet. Elmondása szerint az ott élő kutyusok nagy része sajnos a mai napig az emberek gondatlanságából és nemtörődömségéből kerül a menhelyre. A nyári rekkenő hőségben gondozásuk különös odafigyelés igényel.

Természetesen többségében olyan kutyatartók vannak, akik odafigyelnek kedvenceikre és kiváló körülmények között tartják őket. Bencsik Tiborné számukra is adott néhány jó tanácsot annak érdekében, hogy könnyebb legyen átvészelni ezt a forró időszakot.

Már mindenki készül a szilveszter estére, de nem feledkezhetünk meg a kutyáinkról ezen a napon sem, akik számára kevésbé élvezetes az év utolsó estéje - a tűzijátékok miatt. Ilyenkor érdemes fokozottabban figyelni kedvenceinkre.

Szilveszter éjszakája után minden évben megemelkedik elszökött kedvenceink száma, mivel a kutyák - akik félnek a tűzijátéktól - biztonságot keresve gyakran megszöknek otthonról. Így, az év végéhez közeledve egyre fontosabbá válik az is, hogy a kutyatulajdonosok megtegyék a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy négylábú kedvenceiket biztonságban tudják az újév ünneplése közben is.

Megkérdeztünk a gazdikat is, hogy hogyan szoktak védekezni az ellen, hogy kutyáik ne ijedjenek meg a szilveszteri tűzijátéktól.