Réthy Fruzsina

Babakocsival és téli babaruhával ajándékozta meg Mikus Éva, Gyula kiváló polgára Réthy Fruzsinát, azt a kislányt, akit a múlt héten hagytak a békéscsabai kórház babamentő inkubátorában.

Kilencedik alkalommal jelzett 2006 óta a babamentő inkubátor az elmúlt héten a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórházban. A riasztó hangjára elsőként az intézmény portása figyelt fel, ebből tudta, hogy valaki újszülöttet hagyott az inkubátorban. A gyermekosztályi dolgozók által Réthy Fruzsina névre keresztelt kisgyermekhez pedig a héten eljuttatták első babakocsiját, Mikus Éva, Gyula kiváló polgára ajándékát.

Fruzsina babakocsija mellett még más ajándékok is érkeztek a kórház gyermekosztályára. A játékokkal kapcsolatban Dr. Becsei László főigazgató-főorvos elmondta, a gyermekosztályok életében ez megszokott, ugyanakkor nagyon szép dolog, hogy sokan igyekeznek segíteni a kis lakóknak, hogy szebbé tegyék a kórházban eltöltött időt.

Egy újszülött kislányt hagytak a békéscsabai kórház babamentő inkubátorában. Megtalálásának napja a Fruzsina naphoz volt közel, ezért a gyermekosztály dolgozói Réthy Fruzsinának keresztelték el.

A kórház nevének megfelelően a kislány a Réthy vezetéknevet kapta, s mivel megtalálásának napja Fruzsina napjához volt közel, a gyermekosztály dolgozói Réthy Fruzsinának keresztelték el a kisgyermeket. 2006 óta ő a kilencedik újszülött, akit a kórház inkubátora révén sikerült biztonságba helyezni.

A riasztó hangjára elsőként az intézmény portása figyelt fel, ebből tudta, hogy valaki újszülöttet hagyott az inkubátorban. A portás ezután értesítette a gyermekosztály munkatársait, akik azonnal biztonságba helyezték a 2900 grammal és 49 centiméterrel született kislányt.