Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Jókai Színház Sík Ferenc Kamaraterem

Szombaton átadták a 2018-as év Bárka-díjait a Jókai Színház Sík Ferenc kamaratermében rendezett ünnepi esten, amit most Szabó T. Anna és Grecsó Krisztián írók, költők érdemeltek ki.

A Bárka folyóirat díját még 2000-ben alapították magával az egyik mostani díjazott ötletével közösen, Grecsó Krisztiánnal, aki akkor a folyóirat munkatársa volt.

Szabó T. Anna más irodalmi elfoglaltsága miatt most személyesen nem tudta átvenni a díjat, azonban Grecsó Krisztiánnak a város, mint az egyik alapító nevében maga Szarvas Péter polgármester adta át az elismerést.

A díjátadó és a Bárka tavalyi számainak értékelése és az idei első szám ismertetése mellett az esten még fiatal tehetségek is bemutatkoztak. Természetesen a nemrégiben súlyos betegségen átesett díjazottnál feltétlenül érdeklődtünk egészsége felől, hiszen itt Békéscsabán is nagyon sokan aggódtak érte.

A Krisztiánnal készült hosszabb interjúnkat és a Bárka estről készült hosszabb beszámolónkat a péntek esti Kultúrmixben láthatják majd.

Szombaton ünnepségsorozatot rendeznek a Bárka folyóirat negyedszázados évfordulója alkalmából. A Jókai Színház Sík Ferenc Kamaratermébe minden irodalomkedvelőt várnak a közös ünneplésre.

3 eseményre is várják az érdeklődő közönséget - régieket, sőt újakat is - szombaton. 15 órától a 25 éves Bárka-folyóirat történetéből villannak fel pillanatképek a kivetítőn, de természetesen visszaemlékezések, anekdoták is színesítik a beszélgetést, ahol egykori és mai szerkesztők, munkatársak vesznek részt. Ezt követően, egy kis szünet után 17 órától a Bárka-díjasok antológiáját mutatják be. A vaskos kötetben a 25 év szépirodalmi terméséből válogattak a szerkesztők.

19 órától pedig az ünnepi gálaestre kerül sor, ahol kiosztják az idei Bárka-díjakat. Most Garaczi Lászlónak, Pécsi Györgyinek és Vörös Istvánnak ítélte oda a zsűri a rangos elismerést.

A nagyközönséget, a régi és új érdeklődőket, irodalom és zenebarátokat a közös ünneplésre a Jókai Színház Sík Ferenc Kamaratermébe várják szombaton.