A Békés Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése

Sikeresen pályázott a Békés Megyei Kormányhivatal és 1220 millió forint vissza nem térítendő Uniós támogatást nyert „A Békés Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése” című projekt megvalósítására. A beruházás keretében a Kormányhivatal Gyulai Járási Hivatalának két épülete is megújult.

Magyarországon az energiafelhasználás mintegy 40%-a az épületeken belül történik. Ha ezeket jól szigeteljük és megújuló energiaforrásokat használunk, akkor további energia-megtakarítást tudunk elérni. Magyarország Kormánya ezért célul tűzte ki az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulást, mely célt a költségvetési szervek együttműködésével tervez megvalósítani. A projekt keretében a Békés Megyei Kormányhivatal a középületek felújításával növeli az energiamegtakarítást és csökkenti az épületek energiafelhasználását.

Sikeresen pályázott a Békés Megyei Kormányhivatal és 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert „A Békés Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése” című projekt megvalósítására.

Ünnepélyes keretek között adták át Békéscsabán a megújult Szerdahelyi út 2. szám alatti épületet, ami a Kormányhivatal megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztályának, valamint a Békéscsabai Járási Hivatal Agrárügyi Főosztályának ad otthont. Dr. Takács Árpád megnyitó beszédében elmondta, hogy a közigazgatást is átszervezték, így ma már az ügyfelek egy nyílt, támogató, együttműködő hatóságot találhatnak.

Az ingatlant 243 millió forint európai uniós támogatásból korszerűsítették, szigeteltek, nyílászárókat cseréltek, napelemes rendszert telepítettek, valamint a fűtési rendszert és a világítást is modernizálták.