július 1.

Érdemes korábban érkezniük azoknak, akik a Békés Megyei Központi Kórház békéscsabai épületébe mennek, ugyanis július 1-től új beléptető rendszer várja a pácienseket. A következőkben bemutatjuk azt, hogy hogyan kell használni az új információs mechanizmust.

Az új, kiépített rendszer sok szempontból megkönnyíti majd mind a betegek, mind pedig az orvosok mindennapjait. Dr. Boros Zoltán, a békéscsabai intézmény igazgatóhelyettese stábunknak elmondta, hogy - mint minden újítás - ez is nehézségekkel jár, azonban a jövőben sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz tőle a betegellátás.

A bevezetés után nézzük meg azt, hogy a gyakorlatban hogyan működik a beléptető rendszer.

A beléptető rendszer elindulása után az egyik legsűrűbben előforduló probléma, hogy a betegek a sorszámuk felvétele után elindulnak a szakrendelésekre, ez azonban nagy hiba, hiszen a rendszer lényege az, hogy az információs pultnál kell az adatokat megadni.

Fergeteges programok várják az érdeklődőket a 42. Békés-Tarhosi Zenei Napokon, mely hazánk egyik legrégebbi múltra visszatekintő komolyzenei fesztiválja. A két héten át tartó nyári, zenei fesztiválsorozatot június 16-a és július 1-je között rendezik meg.

Békésen az idei évben is két héten át a zene kapja a főszerepet. A Békés- Tarhosi zenei napok június 16-tól július 1-ig komolyzenével, számos hangversennyel, koncerttel, valamint zenei és hangszeres kurzusokkal várja a zenekedvelőket.

A kéthetes rendezvénysorozaton huszonöt komolyzenei, népzenei és irodalmi program várja az érdeklődőket. A programok számos érdekességet tartogatnak: „Zeneközelben” – 20 kép a 20 éves Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti szakgimnázium anyagából láthatnak kiállítást az érdeklődők.

A „Zeneközelben” című pályázatra, számos kreatív munka érkezett. A kiállítás megtekinthető a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ kápolnatermében.