Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

XVII. Nemzetközi Bábfesztivál

Négy napra bábosok foglalták el Békéscsabát. A XVII. Nemzetközi Bábfesztiválon számos érdekes programmal várták a megyeszékhelyre látogatókat.

A magyar kulturális kormányzat komoly figyelmet szentel annak, hogy a kultúrára nevelés, a kultúrához való hozzáférés a lehető legszélesebb rétegekben megtörténjen, a családok körében, a gyerekek életében már egész kicsi kortól - ez missziós munka - szögezte le Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár. Nem véletlen ezért, hogy pont a bábosokkal kezdte el a munkát. A Nemzetközi Bábfesztivál alkalmából egy szakmai egyeztető fórumot tartott Magyarország bábszínházainak vezetőivel Békéscsabán. A tanácskozás célja az volt, hogy hogy közösen tudják kialakítani azokat a stratégiai célokat, melyeket az elkövetkezendő négy évben végre tudnak majd hajtani.

A múlt hétvégén lezajlott a XVII. Nemzetközi Bábfesztivál Békéscsabán. A program idén is számos előadással várta a családokat.

A bábszínház vagy bábjáték a színjátszás egyik legősibb formája, melyet minden kor új hagyományokkal gazdagított. Az előadások eszközei, a bábok is nagy változatosságot mutatnak. Békéscsabán az elmúlt években óriási volt az érdeklődés a bábfesztivál iránt, a gyerekek számára önfeledt szórakozás a játékos, vicces darabok látványa és szintén látványos volt a bábfesztivál megnyitója is.

A XVII. Nemzetközi Bábfesztivál nyitófelvonulásán több száz fős tömeg kísérte a bábos felvonulást a Korzó térről a Jókai Színház elé, ahol Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere nyitotta meg az eseményt.

Békéscsabán 1962 óta voltak nagyobb szabású bábjátékos találkozók, különféle elnevezésekkel, mint pl. Országos Tájkonferencia, vagy Bábjátékos Napok. Ezen korai rendezvényekből nőtt ki a Nemzetközi Bábfesztivál.