workshop

Érdekes programon vehettek részt a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Művészeti Szakközépiskola diákjai, ugyanis az ott végzett korábbi tanulók tartottak számukra egy workshopot, ahol a saját szakirányukban elért eredményeiket mutatták be és érdekes előadásokat tartottak.

A Szeberényi Gusztáv Adolf Művészeti Szakközépiskola diákjai számára rendezett workshop célja az volt, hogy a korábban ott végzett, mára sikeressé vált szakemberek érdességekkel és támogatásukkal inspirálják az iskola jelenlegi tanulóit. Batke Bendegúz és Vári János Hunor grafikus designerek "Ritmus" című előadásukkal mutatták be a szakma egyik érdekes aspektusát.

Nem ez volt az egyetlen kurzus, amelyen részt vehettek a művészeti iskola diákjai. A többi között Tobai Botond programozó egy régi labirintusjáték újraprogramozását is bemutatta.

A tanulók nagy örömmel vettek részt a foglalkozásokon.

Bútorfestő workshop-ot rendeztek Békéscsabán a Munkácsy Emlékházban. A megyénken kívül már rendszeresnek számító eseményt első alkalommal tartották meg a békési megyeszékhelyen.

Vintage, country, vagy shabby chic - ez csak néhány a számtalan stílus közül. Manapság egyre népszerűbbek a felújított bútorok. Ez azért sem rossz, mert minden ilyen darabbal egy kis történelmet mentünk meg az utókor számára. Az országban egyre nagyobb hagyománya van a régi darabok felújításának. Most Békéscsabán is rendeztek egy workshopot, ahol régi bútorokat újítottak fel. A folyamatról Pályi Flóra, az esemény szervezője beszélt stábunknak.

A lehetőségek tárháza szinte végtelen a stílusok, színek, minták és technikák kombinálásával, viszont így is vannak a többinél népszerűbb felújítási módszerek.

A folyamathoz nem kell nagy szakértelem, csak egy kis fantázia, kis stílusérzék, valamint annyi technikai ismeret, amit az iskolában tanulunk, a végeredmény pedig önmagáért beszél.

Tegnap kezdődött meg a 14. Shakesapeare Fesztivál a Gyulai Várszínházban. Az egy hétig tartó rendezvénysorozaton a Hamlet lesz a középpontban. Drámafeldolgozások, filmek, szakmai konferencia és workshop várja az érdeklődőket.

Sajtótájékoztatón mutatták be az idei nemzetközi Shakespeare Fesztivál programjait. A hét első napjával kezdődő programok sorát egy fotókiállítás nyitja meg. A hűvös, szeszélyes időjárás sem szegheti kedvét az érdeklődőknek: az esti Tószínpadra tervezett előadást már a Kamareaterembe hírdették meg. Az olasz társulat előadását Shakespeare Vihar című drámája inspirálta.

Az előadásban a Shakespeare drámák szenvednek hajótörtést, majd Prospero szigetére kerülve keverednek különböző kalandokba. A héten több más nemzetközi produkciót is láthatunk.

A hét végén a Gyulai Várszínház, az Aradi Kamara- és a Klasszikus Színház közös bemutatóját láthatjuk: Tom Stoppard Hamlet parafrázisát állítják színpadra. A látványos, nemzetközi produkció főszereplője két csabai színművész lesz: tege Antal és Gulyás Attila.