kenyér

XXI. alkalommal rendezték meg Szarvason az Aratónapot. Az érdeklődők betekintést nyerhettek az aratás folyamatába, továbbá az idei év terméséből készült új kenyeret is megkóstolhatták.

XXI. alkalommal rendezték meg Szarvason az Aratónapot, ahol a délelőtt folyamán megismerkedhettek az érdeklődők az aratás folyamatával. A szervezők figyeltek arra, hogy legalább ezen a napon, de teljes egészében visszahozzák azt a hangulatot, amit egykori elődeink teremtettek meg, amikor az aratásra került a sor.

Az aratás szimbolikus esemény és több mint egy klasszikus munka, hiszen az egész éves munka lezárásaként is tekintünk rá. Egykor közösségi munkának számított, így az aratás során a gazdák minden munkája értelmét nyerte, hiszen ez azt jelentette, hogy a következő aratásig a mindennapi kenyér már biztosítva volt.

A fesztivál részeként Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke, illetve Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke is segédkezett az aratásban.