Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Nyíri Lajos Táncsport Egyesület

A Nyíri Lajos Táncsport Egyesület és a Csabagyöngye Kulturális Központ szervezésében rendezik meg december 8-án a jubileumi 50.Országos Társastánc Bajnokságot, Senior Open Országos Bajnokságot és a III.Nyíri Lajos Emlékversenyt.

Három társastáncos versenynek is otthont ad vasárnap a Csabagyöngye Kulturális Központ. A megmérettetésen az ország legjobb társastáncosai mérik össze a tudásukat, idén immár 50. alkalommal.

Nyíri Lajos neves békéscsabai táncpedagógus indította útjára a versenyt, már 1970 óta csak a legmagasabb kategóriába tartozó táncospárok indulhatnak el.

Érdekesség, hogy a 69-70-es években az első Országos Társastánc Bajnokságokat a régi ifjúsági házban rendezték meg, majd a későbbiek folyamán a 90-es évek vége felé a Városi Sportcsarnok adott otthont az eseménynek, majd 2013-ban amikor megnyitott a Csabagyöngye Kulturális Központ, ide helyezték át a rendezvényt.

48. alkalommal rendezte meg a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület és a Csabagyöngye Kulturális Központ a B-A-S osztályos Országos Társastánc Bajnokságot és Szenior Open Országos Bajnokságot Békéscsabán.

Már 48. éve ad otthont Békéscsaba az Országos Társastáncversenynek, melyre idén is számos versenyző érkezett az ország minden pontjáról. A felnőttek mellett a legjobb ifjúsági táncosok is indultak, a Magyar Táncsport Szakszövetség kérésére az U21 Standard Magyar Bajnokság is ezen a versenyen került megrendezésre.

A versenyen két kategóriában táncoltak a versenyzők - az egyik a standard kategória, melyben angolkeringő, tangó, bécsi keringő, slowfox és quickstep szerepelt, a másik pedig a latin amerikai kategória volt, ahol szamba, csacsacsa, rumba, pasa doble és jive táncokat jártak a versenyzők, akik sokat gyakoroltak a megmérettetésre.

Idén is nagy érdeklődés kísérte az Országos Társastánc versenyt, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a tavalyi 90 induló helyett ez alkalommal 130 nevezés érkezett a szervezőkhöz.

Szeghalmon rendezték a VI. Országos Senior Táncversenyt.

A megmérettetésen ott volt a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület Senior Táncsoportja is. A békéscsabai táncosok, akik egykor aktív versenyzőként is számos szép sikert értek már el, ebben a korosztályban is a legjobbak. A Nyíri TSE Senior korosztályos táncosai Kis Bécsi keringő formációjukkal a szeghalmi versenyen arany minősítést és különdíjat kaptak. A szép sikert elért csoport táncosai: Perza Tamás, Csáki Katalin, Papp Zsuzsanna, Gyucha László, Palotai Irén, Kis Á. Ferenc, Kovács András, Henczné Adamik Judit, Urbanecz Géza, Debreczeni jánosné, Liptákné Császár Edina, Lipták Tibor, Szász Erika, Hernádi Ferenc.  A koreográfiát Bartha László készítette. 

Korábban nyolc-tíz főből álló szenior formáció működött a klubban, mostanra a szenior táncosok száma a Nyíri TSE-ben közelíti a harminc főt. Mindez azon túl, hogy mozgási lehetőséget ad az egykori táncosoknak, azért is örvendetes, mert nem vész el az a tapasztalat, az a tudás, amire az egykori versenyzők évek kitartó munkájával tettek szert.