Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

8-as számú választókörzet

Előrehozott önkormányzati választás volt Békéscsabán a 8-as számú választókörzetben.  A közgyűlésbe Paláncz György, a FIDESZ-KDNP jelöltje kapott felhatalmazást a választóktól, aki már megbízólevelét is átvette a helyi választási iroda vezetőjétől.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő helyére két jelölt pályázott a Békéscsaba 8-as választókörzetben. Közel 4200 békéscsabai választópolgár volt jogosult arra, hogy eldöntse, ki legyen a körzet önkormányzati képviselője. A választók igen kis aránya gondolta úgy, hogy részt vesz a voksoláson, ugyanis mindössze 690 érvényes szavazatot számláltak össze a szavazatszámlálók. A végeredmény szoros lett, a FIDESZ-KDNP jelöltje, Paláncz György 53%-al lett képviselő a független Körömi Jánossal szemben, aki 47%-ot ért el. Az újdonsült önkormányzati képviselő már át is vette a megbízólevelet.

Az új önkormányzati képviselő elmondta: igazán mélyen még nem ásta magát bele a közgyűlés munkájába, azonban már vannak tervei arra vonatkozóan, hogy választókerületében milyen problémákat kellene orvosolni.

Előrehozott önkormányzati választás volt Békéscsabán. A 8-as számú választókörzet képviselője a közgyűlésben, ezentúl Paláncz György, a FIDESZ-KDNP politikusa lesz.

Közel 4200 békéscsabai választópolgár volt jogosult arra, hogy a 8-as számú választókerületben arról döntsön, hogy ki legyen a körzet önkormányzati képviselője. A választók igen kis aránya gondolta úgy, hogy részt vesz a voksoláson, ugyanis mindössze 690 választópolgár járult az urnák elé. A végeredmény szoros lett, a FIDESZ-KDNP jelöltje, Paláncz György 53%-al lett képviselő a független Körömi Jánossal szemben, aki 47%-ot ért el. Az újdonsült önkormányzati képviselő másnap értékelte a választás eredményét.

Az új önkormányzati képviselő elmondta: már a kampány időszaka alatt fel tudta térképezni a kerület problémáit. Célja az, hogy ezeken a problémákon a jövőben enyhítsen.