friss víz

A nyári időszakban nagyon fontos, hogy odafigyeljünk házi kedvenceinkre is. A nagy hőségben mindig legyen friss tiszta vizük és árnyékos hűvös fekhelyük.

Békéscsabán jelenleg két állatmenhely üzemel. Stábunk ellátogatott az egyik ilyen helyre, ahol jelenleg 95 gazdátlan eb él. A menhely vezetője Bencsik Tiborné, aki másfél éve létesítette az állatvédő egyesületet. Elmondása szerint az ott élő kutyusok nagy része sajnos a mai napig az emberek gondatlanságából és nemtörődömségéből kerül a menhelyre. A nyári rekkenő hőségben gondozásuk különös odafigyelés igényel.

Természetesen többségében olyan kutyatartók vannak, akik odafigyelnek kedvenceikre és kiváló körülmények között tartják őket. Bencsik Tiborné számukra is adott néhány jó tanácsot annak érdekében, hogy könnyebb legyen átvészelni ezt a forró időszakot.

A nyári időszakban nagyon fontos, hogy odafigyeljünk házi kedvenceinkre is. A nagy hőségben mindig legyen friss tiszta vizük és árnyékos hűvös fekhelyük.

A nyári kánikulában nyomottabbak, stresszesebbek, illetve fáradtabbak vagyunk a megszokottnál és nem szívesen mozdulunk ki hűvös otthonunkból. Ilyen melegben gyakran megfeledkezünk a háziállatainkról, pedig ezt a hőséget ők is ugyanolyan rosszul élik meg.

Az állatorvos azt is elmondta, hogy ha szabadon tartjuk az állatainkat, akkor biztosítsunk nekik árnyékos helyet, vizüket naponta többször cseréljük, illetve ha van lehetőség, akkor egy fürdetőkádat helyezzünk ki nekik, ahol bármikor felfrissíthetik magukat. Ezzel megelőzhetjük, hogy hőgutát kapjanak a kedvenceink, de ha már bekövetkezett a baj, akkor is segíthet az állat életén.

Nem csak a hőség, vagy a heves játék, de a kutya szőrének hossza és színe is befolyásolhatja, hogy milyen gyorsan lehet lázas az állat.