Munkáspárt

Nem teljes mértékben elégedett a Munkáspárt vezetése a Békés Megyei szervezet működésével. Mindezt Thürmer Gyula, a párt elnöke jelezte a békéscsabai taggyűlésen.

A Magyar Munkáspárt december 8-án tartja 27. kongresszusát Budapesten. Ennek egyik megelőző eseménye, hogy a helyi szervezetek kijelölik küldöttjeiket és értékelik az adott évet. Thürmer Gyula, a párt elnöke a taggyűlés után stábunknak elmondta, hogy nagyobb aktivitást várt volna az április 8-i választásokon a Munkáspárt megyei szervezetétől.

Thürmer Gyula kifejtette, hogy erősebb jelenlétet kívánnak kiépíteni az internet segítségével, illetve a pártot vonzóvá szeretnék tenni a fiatalok számára is. A pártelnök elmondta azt is, hogy a budapesti főpolgármesteri székért is elindul majd a párt egyik politikusa.

Békéscsabára látogatott Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. A közeljövőben több időközi önkormányzati választás is lesz Békés megyében, és a Munkáspárt minden helyszínen indít jelöltet.

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke békéscsabai látogatása során elmondta, pártja indít jelöltet a közeljövőben esedékes időközi választásokon Békés megyében is. Továbbá tájékoztatott arról, hogy a Munkáspárt azon dolgozik, hogy a 2018-as országgyűlési választáson minden választókerületben induljon Munkáspárti jelölt.

Az áprilisi választások tapasztalatairól és az előttük álló őszi önkormányzati választások feladatairól tartott sajtótájékoztatót a Munkáspárt Békés megyei szervezete. A párt képviselői úgy vélik, hogy sokan egyet értenek a politikájukkal, de az emberek még nem mernek rájuk voksolni.

A parlamenti választásokon elért eredményeket Karacs Lajosné, a párt alelnöke értékelte, aki úgy véli, a társadalomban nem ellenséges a hangulat velük szemben, sőt a parlamenti választások kapcsán inkább feléjük fordultak, de még nem jutottak el oda, hogy rájuk szavazzanak.

- Nagyon sokan mondják, hogy ez az a párt, amely nem forgatott köpönyeget, 25 éve ugyanazt mondja, a dolgozó, a bérből és a fizetésből élő emberek, a munkanélküliek, az elesettek érdekeit képviseli, ennek ellenére legtöbben azt mondják, hogy még kicsit vagyunk, még nem érdemes ránk szavazni, mert elveszett szavazatnak számít – fogalmazott Karacs Lajosné.