Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

aratóünnepek

Az aratóünnepek és maga a kenyér ünnepe azt a mezőgazdasági hagyománykört idézi meg számunkra, melynek tradíciója egészen a középkorig vezethető vissza. Erre a hagyományra emlékeztek meg Békéscsabán, a Deák utcai Idősek Klubjában.

Idén is megtartotta hagyományőrző rendezvényét a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ. Az Új kenyér ünnepét több, mint tíz éve rendezik meg az augusztus huszadikai nemzeti ünnephez kapcsolódva. Ilyenkor a központ számos intézményéből érkeznek vendégek, ellátottak: elsősorban idősek klubjaiból és bentlakásos otthonokból.

A közel száz főt számláló rendezvényen beszédet mondott Bátori Zsuzsanna, a szociális központ igazgatója és Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere. Az új kenyér megszentelése és megáldása után pedig egy huszárbemutatót tekinthettek meg a résztvevők. A rendezvény zárásaként a Tűz-kör Dobkör dobosai idézték meg a régmúlt időket. Megkérdeztük a vendégeket, hogy érezték magukat a programon.